Xperia Z6, Snapdragon 820 ile gelecek!

sony xperia z61

IFA 2015’te duyurduğu yeni Xperia Z5 serisi ile sektörde yeni bir atılım başlatan Sony, Qualcomm Snapdragon 820’ye göz kırptı. Bir sunumda firmanın yeni modeline dair ilk ipuçları verildi. Detayları haberimizde.

sony-xperia-z6

Xperia Z2 ve Xperia Z3 modellerinde Qualcomm kaynaklı yaşanan ısınma sorunundan sonra yeni bir yapılanma içerisine giren Sony, geçtiğimiz aylarda Xperia ailesini güncelleyerek Xperia Z5’i duyurmuştu. Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 ve Xperia Z5 Premium modellerinden oluşan bu yeni aile ülkemizde de satışa çıktı. Şimdi ise gözler Xperia Z6’ya çevrildi.

2015 yılının son günlerinde T-Mobile ve Sony, 2016 yılı planlarını açıklardan dikkatli gözler sıradaki Xperia modelleri için paylaşılan detayları kaçırmadı. İddiaya göre Sony Xperia Z6 ailesi, toplamda 5 modelden oluşacak. Bu modellerin isimleri tek tek belli değil ancak bazı özellikleri basının eline ulaştı. Sunumdan elde edilen bilgilere göre yeni Xperia Z6 ailesinin modelleri 4 inç ile 6.4 inç arasında ekran seçenekleri sunacak. Ancak isimlendirmeler bu sefer farklı olabilir.

Tek iddia bu da değil. Xperia Z6 ailesinde Qualcomm Snapdragon 820’yi göreceğiz. Test sonuçlarına göre piyasadaki en iyi işlemciden bile daha yüksek rakamlar elde edebilen Snapdragon 820 yongası, Sony ile 2016 yılına damgasını buracak. Xperia Z6, Z6 Compact, Z6 Plus ve Z6 Ultra beklenilen model isimleri arasında.

Yahoo’dan Gmail desteği geldi!