Xiaomi X1, Redmi Pro 2’nin yerini alacak

xiaomi

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Xiaomi, Redmi Pro 2 modelini iptal etti. Firma Redmi Pro 2 yerine Xiaomi X1 modelini satışa sunacak.

Xiaomi tasarım çizgisiyle birlikte, satışa sunduğu modellerin isimlerini de değiştirmeye hazırlanıyor. Son dönemde çerçevesiz telefonların daha fazla talep görmesi, Çinli üreticinin bazı radikal kararlar almasına neden oldu. Xiaomi bir süredir ortalarda dolaşan Redmi Pro 2 söylentilerine son noktayı koydu. Firmaya yakın kaynaklardan alındığı iddia edilen bilgilere göre, Çinli üretici Redmi Pro 2’yi iptal ederek, Xiaomi X1 isimli yeni bir modeli ön plana çıkarmaya hazırlanıyor.

Normalde, Xiaomi X1, Redmi Pro 2 ismi ile satışa sunulacaktı. Fakat bu modelin tamamen yeni bir tasarım çizgisine sahip olması, Çinli firmanın isim değişikliğine gitmesine neden oldu.

Sızdırılan bilgilere göre Xiaomi X1, gücünü Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon 660 yonga setinden alacak. 2160×1080 piksel çözünürlüğünde 5.5 inçlik bir ekranla gelecek olan telefonun çift ana kamera ile donatılması bekleniyor. İddialara göre, Xiaomi yeni akıllı telefonunda Sony’nin IMX362 ya da IMX386 sensorlerini tercihleyecek.

Telefonun ön kısmının büyük oranda ekran ile kaplı olması beklenirken, parmak izi okuyucusunun ise arka tarafa kameraların altına yerleştirileceği tahmin ediliyor. Sistemini 4GB RAM ile destekleyecek olan Xiaomi X1’in dahili depolama alanı ise 64GB olacak.

Telefonun Çin’de 294 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulması bekleniyor.