Xiaomi Redmi Y1 ve Y1 Lite duyuruldu

xiaomi redmi y1

Gün geçmiyor ki Xiaomi tarafından yeni bir model daha duyurulmasın. Geçtiğimiz günlerde özel bir etkinlik düzenleyeceğini açıklayan Çinli akıllı telefon üreticisi, Xiaomi Redmi Y1 ve Y1 Lite modellerini duyurdu. Peki gelelim asıl can alıcı soruya. Bu iki model tamamen yeni bir serinin öncüleri mi, yoksa daha önce duyurulmuş olan farklı modellerin küresel yansımaları mı? İşte bu sorunun yanıtı.

Xiaomi Redmi Y1 ve Y1 Lite size de tanıdık gelebilir

Çinli akıllı telefon üreticilerinin garip huyları var. Bunlardan en garibi ise kendi ülkelerinde X ismi ile satışa sundukları cihazları, bir kaç ay sonra global pazara Y ismi ile tanıtmaları. Bunu yapan sadece Huawei ya da Xiaomi değil. Çinli üreticilerin geneline baktığımızda bu akımın geçerli olduğunu görmek mümkün.

Bu durumun son örneği ile Xiaomi cephesinden geldi. Çinli üretici geçtiğimiz Eylül ayında ülkesinde Redmi Note 5A ve Redmi Note 5A Prime ismi ile satışa sunduğu modelleri, Xiaomi Redmi Y1 ve Y1 Lite ismi ile küresel pazara tanıttı.

Xiaomi Redmi Y1, gücünü Qualcomm imzalı Snapdragon 435 yonga setinden alıyor. Sistmeini 3GB RAM ile destekleyen cihazın dahili depolama alanı ise 32GB. Dileyenler için 4GB RAM ve 64GB dahili depolama alanına sahip farklı bir versiyonun bulunduğunu da belirtelim. Full HD çözünürlüğe sahip 5.5 inçlik ekranı bulunan Redmi Y1, kutudan ilk çıktığında Android 7.0 ile çalışacak.

redmi y1 lite

Redmi Y1 Lite ise gücünü Snapdragon 425 yonga setinden alıyor. Sistemini 2GB RAM ile destekleyen telefon 720p çözünürlüğünde 5.5 inçlik bir ekranla satışa sunulacak.

Xiaomi, Redmi Y1’in fiyatını 140dolar (4GB RAM – 64GB dahili depolama 170 dolar) olarak belirlerken, Redmi Y1 Lite’ın fiyatını ise 110 dolar olarak belirlemiş.

HTC U11 Life fiyatı ortaya çıktı