Xiaomi Mi5’in Ev Tuşu ile ilgili yeni detaylar var

xiaomi mi5 2

Xiaomi’nin yeni model telefonu Mi5 olacak. Mi5’in Ev Tuşu uzun ve geniş olacak. Yeni model Xiaomi Mi5, hem tasarım hem de özellikleriyle dikkat çekecek.

Xiaomi’nin yeni model telefonu Mi5 olacak. Mi5’in yeni özelliği de ortaya çıktı. Xioami’nin yeni model telefonu Mi5’te Home Tuşu olacak. Fiziksel Ev Tuşu’nun bulunması, Kullanıcıların işini oldukça kolaylaştıracak.

Böylelikle Ana Ekrana hemen dönmek için tek bir tuşa basmış olacaklar. Bundan önceki modellerde, Fiziksel Ev Tuşu yer almıyordu.

Bu da Kullanıcıların Ana Sayfaya dönmelerini zorlaştırıyordu. Xiaomi Mi5 şu özelliklere sahip olacak: Qualcomm Snapdragon 820 yongaseti telefonda yer alacak.

Bu yongaseti: 64 Bit Destekli, 2.2 GHz hızında çalışan 4 çekirdekli Özel yapım bir nevi Overclock: “Hız Aşırtmalı” da denilebilir, İşlemci Çekirdeklerine sahip olacak. Bu İşlemciye; Qualcomm’un Adreno 530 Grafik İşlemcisi eşlik edecek.

4 GB Ana belleği, Xiaomi; Mi5 için uygun görmüş. 5.2 inçlik Kapasitif Ekran QHD: “2560×1440” çözünürlüğe destek veriyor.

Telefon; 32 – 64 GB Dâhili Depolama Alanı seçenekleriyle satışa sunulacak. Micro – SD kart girişine de telefon destek veriyor.

Otomatik Netleme Özelliğine sahip 16 Megapiksellik bir Arka Kameraya telefon sahip. Ön Kamerada ise 8 Megapiksellik bir Kamera tercih edilmiş.

xiaomi mi5 -1

Ön Kamera Selfie’ler için oldukça ideal. 3600 mAh batarya telefona güç katıyor. 4G LTE, NFC: yani Yakın Alan İletişimi de telefonun diğer özellikleri arasında yer alıyor.

Xiaomi; MIUI 7 ara yüzünü, Xiaomi Mi5 modelinde tercih etmiş. Google’ın Taşınabilir Cihaz İşletim Sistemi Android Lollipop 5.1.1, Xiaomi Mi5’te yer alıyor.

Telefon; gelecek ay satışa çıkacak. Şimdilik cihazın, hangi fiyata satışa sunulacağını bilmiyoruz. Yeni gelişmeler oldukça bunları sizlerle paylaşıyor olacağız.

Android 6.0 Marshmallow çıkarması