Xiaomi Mi Max duyuruldu

xiaomi mi logo

Çin’in en önemli üreticilerinden  Xiaomi yeni Phablet sınıfına dahil olacak olan cihazı  Xiaomi Mi Max’ı duyurdu.

mı max

6.44 inçlik Full HD IPS ekrana sahip olan Xiaomi Mi Max, sadece 7.5mm kalınlığında ve arka kısımda tutuş hakimiyeti açısından kavisli bir yapı sunulmuş. 173mm uzunluk, 88mm genişlik değeri ile boyutuna oranla oldukça kullanılabilir bir yapısı var. Cihaz tamamen metal alaşımdan üretilmiş. Bu bakımdan ağırlık 203Gr ölçülmekte.

Xiaomi Mi Max, üç farklı versiyonla piyasada olacak. İlk versiyonda 2 adet Cortex-A72 ve 4 adet Cortex-A53 çekirdeği olan Snapdragon 650 yonga seti ile 3GB RAM mevcut. Diğer versiyon 4 adet Cortex-A72 ve 4 adet Cortex-A53 çekirdeği barındıran Snapdragon 652 yonga seti ile 3GB RAM ile güç kazanıyor.En güçlü versiyon ise Snapdragon 652 yonga seti ve 4GB RAM ile geliyor. Fiyatlar da buna göre farklılaşıyor.

Cihazda 4850mAh kapasiteli bir batarya kullanılımış . Bu miktarda batarya ile bir günü geçirebileceği ifade ediliyor. Arka kısımda 16MP çözünürlüğünde kamera, ön kısımda geniş açılı 5MP çözünürlüğünde kamera, parmak izi okuyucu, kızılötesi modülü, MIUI 8 arayüzü gibi diğer özellikler bulunuyor.

Xiaomi Mi Max modeli, en düşük versiyon 230$  fiyat etiketine sahip. Orta versiyon 260$ , en güçlü versiyon ise 306$ civarında kullanıcıyla buluşacak.

Motorola’dan modüler bir telefon