Xiaomi giderek agresifleşiyor

xiaomi is under investigation for misleading customers in china 493187 2

Çinli telefon üreticisi Xiaomi giderek sertleşiyor.

Xiaomi’nin sertleşmesinin ise bir sebebi var. Xiaomi Çin’deki yani kendi Ülkesindeki vatandaşları kandırmakla suçlanıyor. Bu dava sonucunda Xiaomi’nin giderek daha da agresifleşmesi bekleniyor. Xiaomi kendi Ülkesinde oldukça popüler bir firma olarak karşımıza çıkıyor.

Xiaomi’nin başarılı ve meşhur olan modelleri anlaşılan Çinli hâkimleri etkilememişe benziyor. Çin’de teknolojik olarak var olan birisiyseniz hemen hemen her zaman için başınız belaya yasalarla birlikte girebilir. Konuyla ilgili tüm bilgileri ChinaDaily sitesinden aldık.

xiaomi-is-under-investigation-for-misleading-customers-in-china-493187-2

Xiaomi’nin davaya neden olan hareketi ise çok basit. Aşırı şekilde ürünlerini abartarak satış gerçekleştirmesi. Özellikle firmanın Apple tarzı her üründe; “Şu zamana kadar ki en iyi telefonu tasarladık” ibaresini kullanması hâkimlerin canını oldukça sıkmışa benziyor.

Öte yandan gelen bilgilere göre Xioami’nin satışları oldukça sekteye uğramış durumda. 2014 yılına döndüğümüzde Sharp ve AU’nun panellerini kullanarak tasarladığı Redmi Note 2 cihazı ile oldukça popüler olmuştu. Şirketin olumsuza dönen imajı nasıl temizlenir? Bilinmez. Tek bilinen şey Xiaomi’nin yakın bir zaman içinde ki bu yılın sonu Aralık 2015 oluyor. Snapdragon 820 yongasetli Mi5’ini de tanıtmış olacak.

Android 6.0 güncellemesi alacak HTC cihazlar!