Xiaomi 5X Ortaya Çıktı

xiaomi

Çinli üreticinin yeni orta seviye cihazı 5X’e ait yeni bilgiler sızdırıldı. Firma, yeni alt markasıyla birlikte ürünü tanıtabilir.

Xiaomi’nin bir süredir yeni bir alt marka üzerinde çalıştığı bilgisini alıyorduk. Bu alt markanın ilk somut örneği “5X” yolda gibi gözüküyor. Sızdırılan poster görüntüsüyle cihazın hem tasarımı, hem özellikleri, hem de fiyatı sızdırılmış oldu.

5xiaomi

5X olarak isimlendirilen yeni cihaz; Qualcomm Snapdragon 625 işlemci ve 4 GB RAM’den gücünü alırken 5.5 inçlik Full HD ekranıyla da göz dolduruyor. Daha önce ortaya konan fotoğrafları onaylar nitelikte olan poster fotoğrafı da cihazda yeni moda çift kameranın yer alacağını açıkça göstermiş durumda. Telefonun bu 12 MP çözünürlüğündeki çift kameralarına 16 MP’lik ön kameranın eşlik etmesi bekleniyor. Ayrıca cihazın MIUI 9 arayüzü ve Android 7.1.1 işletim sistemi yer alacak. 26 Temmuz’da lanse edilmesi beklenen akıllı telefonun fiyatı ise 1999 CNY olarak belirlenmiş, bu da yaklaşık 295 dolara tekabül ediyor.

Yeni alt markanın ilk meyvesi olması beklenen 5X, Snapdragon 660 işlemci ve 6 GB bellekten beslenen büyük ağabeylerine de ailesinde yer açacak.

Samsung Yöneticisinden Önemli Galaxy Note 8 Açıklaması