Xiaomi 120W şarj özelliğini açıkladı: Yeni hızlı şarj teknolojisi

xiaomi 120w sarj aleti uzerinde calisiyor olabilir technopat mobil haber 963x628 1

Xiaomi 120W şarj özelliğini kullanıcılarla paylaşmıştı. Şimdi ise şirket bu yeni teknolojinin nasıl çalıştığına dair bazı ayrıntılar verdi. İşte merak edilen bütün detaylar.

Herkesin büyük bir merakla beklediği Xiaomi 120W şarj özelliğini açıklayan şirket en iyi deneyimi sunmaya çalıştığını belirtiyor. Özellikle hızlı şarj konusunda en fazla ön plana çıkan marka olarak Xiaomi görüldü. Elbette diğer şirketlerin de benzer çalışmaları var. Fakat bu markanın biraz daha ön planda olduğunu söyleyebiliriz.

Yeni nesil kendi ürettiği 3. işlemcisi Surge P1 bu noktada önemli bir destek sunacak. Mi 12 Pro modelinde ortaya çıkacak olan bu işlemci yüksek hızlı şarj altyapısını oluşturacak. Yapılan etkinlik ile birlikte yeni işlemcinin temel özellikleri ve bazı temel parametreleri açıklandı.

Xiaomi 120W şarj özelliğini anlattı

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticileri içerisinde yer alan Xiaomi sürekli olarak yeni teknolojileri kendisine entegre etmeye çalışıyor. Elbette bunu yaparken güçlü bir altyapı kurmaya çalışıyor. Mesela şirket geçmişteki tek hücreli hızlı şarj sistemlerinin artık kullanılmayacağını ifade etti.

Xiaomi 120W şarj özelliğini

Yeni işlemci ile birlikte 2 adet akıllı şarj çipi cihazlara yerleştiriliyor. Bu çipler sayesinde geleneksel 5 şarjlı pompanın karmaşık yapısı ortadan kaldırılıyor. Bunun yerine 2 adet akıllı şarj çipi yeterli oluyor. Böylece bataryaları doğrudan ve daha verimli bir şekilde şarj etmek mümkün. Xiaomi 120W şarj deneyenler ayrıca cihazın ısınmadığını da görecek.

Merakla beklenen Xiaomi 12 fiyatı belli oldu

Xiaomi Mi 12 Pro modelinde hızlı şarj teknolojisi zirve noktalarından bir tanesini görecek. Daha az şarj pompası ile daha güçlü bir şarj deneyimi yaşanacak. Peki siz bu yeni şarj teknolojisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.