Windows Phone’dan Sürpriz Yükseliş

Windows Phone geliştiricileri

Aylardır düşüşte olan ve bir türlü geniş kitlelere ulaşamayan Windows Phone, Nisan ayında beklenmedik bir yükseliş yaşadı. Kullanım rakamları aylardır olmadığı kadar yüksek rakamlara ulaştı.

Microsoft’un tüm çabalarına rağmen Windows Phone bir türlü beklenen sıçrayışı yapamadı. Yıllardır beklenen bu sıçrayış bir türlü gelmeyince birçok yatırımcı da Microsoft’un işletim sistemini geleceği olmayan bir platform olarak görmeye başladı. Ancak karşılaştığı tüm engellere rağmen Microsoft bu alandan vazgeçmedi ve telefon alanına yatırım yapmaya devam etti. Görünen o ki Microsoft’un yatırımları sonunda karşılık vermeye başlıyor.

Windows_Phone_telefonları

Aylardır pazar payını arttırmayan, hatta daha da gerileyen Windows Phone, Nisan ayında beklenmedik bir sıçrayış yaparak pazar payını önemli ölçüde arttırdı. Net Applications’ın rakamlarına göre Mart ayında %2.54 pazar payı olan işletim sistemi, bu rakamı sadece bir ayda %4.03’e yükseltmeyi başardı. Bu Microsoft için oldukça sevindirici bir rakam. Çünkü işletim sistemi en gözde olduğu dönemlerde bile yüzde 3 pazar payının üstüne çıkamamıştı.