Windows Phone ölmedi İstatistiklerde yaşıyor!

windows phone

Wmpu sitesi, Dünya genelinde kullanılan İşletim Sistemleriyle ilgili bir İstatistik paylaştı. Araştırma sonuçları Kasım 2015 verilerini kapsıyor.

Android İşletim Sistemi, Dünya genelinde 1. Sırada yer alıyor. Android İşletim Sistemi; yüzde 57.1’lik bir kullanıcı dilimine sahip.

Android’in ardından 2. Sırada iOS İşletim Sistemi yer alıyor. iOS’un sahip olduğu kullanıcı dilimi ise yüzde 34.88. Haberin başlığında kullandığımız, Windows Phone’larda yer alan Windows Mobile OS İşletim Sistemi ise yüzde 3.14’lük bir kullanıcı dilimine sahip.

Eski model akıllı telefon modeli Nokia’larda kullanılan Symbian OS İşletim Sistemi ise yüzde 1.89’luk kullanıcı dilimi ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor.

windows phone

Symian OS İşletim Sisteminin ardından Java ME’nin geldiğini görüyoruz. Java ME ise yüzde 1.76’lık bir kullanıcı dilimine sahip.

Blackberry OS İşletim Sisteminin ise yüzde 1.17’lik kullanıcı kitlesine sahip olduğunu görüyoruz. Kindle İşletim Sistemi ise yüzde 0.02’lik bir Kullanıcıyı elinde bulunduruyor.

En son sırada ise bunların dışında yer alan Diğer İşletim Sistemleri yer alıyor. Diğer İşletim Sistemlerinin, yüzde 0.04’lük bir Kullanıcı Dilimine sahip olduğunu görüyoruz.

Hileciler Blizzard’a dava açıyor!