Windows 7 ve 8 emekliye ayrıldı

Windows 7

Microsoft, Windows 7 ve 8’i resmen emekliye ayırdı. Bu iki işletim sistemi bundan sonra güncelleme almayacağı için risk teşkil ediyor.

Microsoft, işletim sistemi Windows ile yıllardır büyük başarılara imza atıyor olsa da özellikle son yıllarda kullanıcıları en yeni sürümlere geçmeye ikna etme konusunda sıkıntı yaşıyor. Windows 10 ve 11 gibi en yeni sürümler şirket tarafından sürekli pazarlanıyor olsa da pek çok kullanıcı hala Windows XP ya da Windows 7 gibi eski işletim sistemlerini kullanmaya devam ediyor.

Microsoft, Windows XP için resmi desteği bir süre önce kesmiş olsa da Windows 7 ve 8 için hala güncelleme yayınlıyordu. Ancak bu dönem de artık sona erdi. Her iki işletim sistemi de Microsoft tarafından emekliye ayrıldı. Bundan sonra her iki işletim sistemi için de yeni güncelleme yayınlanmayacak. Bu yüzden bu işletim sistemlerini kullananların çok daha dikkatli olması gerekiyor. Çünkü yeni güncelleme gelmemesi demek, yeni tehditlere karşı savunmasız kalmak demek.

windows7 guncelleme

Bildiğiniz gibi her gün yeni bir güvenlik açığı ortaya çıkıyor ya da yeni bir siber saldırı aracı geliştiriliyor. Microsoft tarafından yayınlanan güncellemeler, Windows’un bu tehditlere karşı korunması için önemli bir güvenlik duvarı oluşturuyor. Ancak emekliye ayrılan Windows sürümleri bu güncellemeleri almadığı için bu tehditlere karşı savunmasız kalıyor. Bu yüzden Microsoft bu işletim sistemlerini kullananların yeni sürümlere geçmesinin elzem olduğuna dikkat çekiyor. Elbette şirketin buradaki temel amacı Windows’un en yeni sürümlerini kullanıcılar için daha cazip hale getirmek. Ancak emekliye ayırma kararının arkasındaki motivasyon ne olursa olsun, güncelleme almayı bırakan işletim sistemlerinin tehdit oluşturduğu kesin.

ChatGPT, hackerların eline düştü