Windows 11’i unutun!

windows

Microsoft yaptığı açıklamayla Windows’ta bir dönemin sona erdiğini resmen ilan etti. 

Microsoft’un açıklamasına göre, Windows 10 ile birlikte Windows’larda artık sürüm numarası kalkacak ve tüm yeni Windows’lar sadece Windows olarak bilinecek. Yani, Windows 11, Windows 12 olmayacak.

blue-wallpaper_windows_10_hd_2880x1800[1]

Microsoft’un artık yeni özel sürümler üretmek yerine, Windows’u düzenli olarak sık sık güncelleyeceği ve Windows’un aynı Chrome tarayıcısı gibi, vurgulanmış özel bir sürüm numarası olmaksızın, sadece Windows olarak anılacağı anlaşılıyor.

Ancak teknoloji dünyası Microsoft’un bu kararı karşısına endişeli zira Windows, Chrome tarayıcısı kadar basit ve kolayca bilgisayardan kalıdırılıp alternatif yazılıma geçilebilecek bir uygulama değil. Kullanıcıların donanım ihtiyaçlarını belirlerken veya yeni bir bilgisayar alırken, Windows’un hangi sürümünü ne hızla çalıştırabildiğini de göz önüne aldığını vurgulayan yorumcular, şimdi piyasada büyük bir karmaşa yaşanmasından endişeli. Örneğin, iki yıl önce alınmış ve o dönemde son versiyon Windows ile tam uyumlu çalışan bir laptop’un, iki yıl içinde Windows’a otomatik olarak gelen güncellemelerden sonra son Windows sürümünü yeterince hızlı çalıştırması mümkün olmayabilir ve işin kötüsü, kullanıcıların iki sene önceki Windows sürümüne geri dönmesi de mümkün olmayabilir. Zira Google da Chrome’ın eski versiyonlarının yüklenmesine izin vermiyor. Dolayısıyla, masum bir şekilde Windows’unu güncellemeye kalkan bilgisiz bir kullanıcının, bilgisayarını kullanılmaz hale getirmesi mümkün görünüyor. Ayrıca, bu sorundan sakınmak için güncellemeleri yapmayacak bir kullanıcının da, önemli uygulamaların son sürümlerini kullanamama riski bulunuyor.

Microsoft’un şimdi tüm bu endişelere cevap vermesi bekleniyor. Bakalım, Microsoft piyasadaki tedirginliği giderebilecek mi yoksa korkulan senaryo mu gerçekleşecek?

 

Mobil Oyunculuğa Giriş