Windows 10 ile Akıllı Ev Ekipmanları Kontrol Edilebilecek

cortana notebook connected home e1507301386199

Windows 10 ile akıllı ev ekipmanlarının hepsini kontrol edebilmek artık mümkün. Microsoft’un Windows 10’a yeni getirdiği desteği ile birlikte farklı akıllı ev servislerini tek bir yerden kontrol edebilmek mümkün hale geldi. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Windows Central tarafından yayınlanan habere göre, Microsoft, akıllı asistanı Cortana’ya ‘Connected Home’ bölümü altında yeni özellikler getirdi. Bundan böyle Hue, SmartThings, Nest, Wink ve Insteon gibi akıllı ev servislerinin hepsi Windows 10 içerisine eklenebilecek. Evinizde farklı servisleri kullanan cihazlar olsa da bunların hepsini Windows 10 içerisinden kolayca yönetebilir hale geleceksiniz.

‘Connected Home’ bölümü içerisine girdikten sonra bağlanmak istediğiniz cihazınızın kullandığı servisi seçmeniz yeterli. Cortana, size akıllı ev ekipmanlarınızı nasıl sisteme entegre edeceğini birkaç basit adımla anlatmaya başlıyor. Adımların tamamlanmasıyla birlikteyse evinizdeki cihazları birbirine bağlamış oluyorsunuz. Farklı teknolojileri kullanan cihazların birbirine bağlanmasıyla birlikte de tek bir yerden tüm cihazlarınızı kontrol etmeniz mümkün hale geliyor.

Şu an bu özelliği kullanabilmek pek mümkün değil. Ancak, Microsoft’un kısa süre içerisinde Cortana ve Windows için akıllı ev entegrasyonunu tanıtacağı düşünülüyor. Bu lansman sonrasında Windows 10 yüklü tüm cihazlardan akıllı ev sistemlerini kontrol etmenin mümkün olması bekleniyor. Xbox One, Windows 10 PC’ler ve Windows Phone telefonlar da buna dahil.

Son zamanlarda fiyatları oldukça düşen akıllı ev sistemlerine bütün firmalar yatırım yapıyor. Yerli üreticilerden Vestel’de Amazon ile ortaklığa giderek Amazon Alexa desteğini televizyonlarına getirmeye başladı. Görünen o ki Microsoft da tüm akıllı ev sistemlerini tek bir platformda birleştirerek kolay kullanımı hedefliyor. Microsoft’un kendi akıllı ev ekipmanlarını çıkartıp çıkartmayacağını ise henüz bilmiyoruz.

Yeni Pokemon Oyunlarının Tanıtım Videosu Yayınlandı