Winamp İçin Bir Umut!

16 yıllık geçmişinin ardından kapanma kararı alan Winamp’a Microsoft el uzattı.Kısa bir süre önce kapanma kararı alan Winamp için hala bir umut olabilir. Son bilgilere göre Microsoft’un Winamp servisini satın almak için AOL ile görüştüğü belirtilirken Microsoft’un bu çözümünün tek nedeninin Winamp olmadığı anlaşıldı.

Microsoft’un bu girişiminin ardından AOL’nin Nullsoft Shoutcast hizmetlerini de satın almak istediği ortaya çıktı.Anlaşıldığı üzere Winamp‘ın kapanacağı haberinden sonra Microsoft bunu bir fırsat olarak gördü ve ilk girişimlerine başladı. Microsoft, AOL’nin elinden Winamp’ı kurtarabilirse bilgisayar kullanıcıları tarafından sevindirici olacağa benziyor.

winamp1

Microsoft neden Shoutcast’i istiyor? Bilindiği üzere Shoutcast internet üzerinden Winamp programı yardımı ile radyo yayını yapılmasını sağlayan Winamp ekletisidir.Dünya çapında milyonlarca kullanıcı Shoutcast sayesinde internet üzerinden kendi radyo programlarını yapabilmektedir.Microsoft firmasının bu hizmeti aldığında, Xbox One ve Windows 8.1 gibi multimedya içerikli ürünlerinde faydalanmak istediği açıkça ortada.Microsoft’un bu girişimi önümüzde ki günlerde çok konuşulacağa benziyor. Peki Microsoft Winamp’ı AOL’nin elinden alırsa üzerinde ne gibi değişikliklere gidecek?