Virüslere Dur Demenin Kondom Yolu

2012102217134487872

Hepimizin şüphelendiği bir nokta vardır. USB belleklerimizi birinin bilgisayarına taktığımızda hep içimize bir kuşku düşer. İçimiz acır USB belleği başka bilgisayarlara takarken. Aslında endişelenmekte haklıyız. Virüslerin büyük bir çoğunluğu USB belleklerden bilgisayarlarımıza taşınır. Ama artık bunun da, önüne geçildi.

USB belleklerimizle veri alış verişi sağlamak için, akıllı telefonlarımızı da, şarj olması için PC’lere takarız. Ama buradan bulaşabilecek olan virüslere karşı tedbirli miyiz? Hayırsa bu yazıyı okuduktan sonra tedbiri elden bırakmamak gerektiğini öğreneceksiniz. Bir güvenlik firması USB belleklerden bulaşan virüs sayısında bir artış gözlendiğini duyurdu. Bu da, önlem almanın gerekliliğini gösteren bir haber. Alınacak önleme gelince, bu çözüm yazılımsal bir değer ifade etmiyor. Çözümün ismi Kondom. Bu kondom bir donanımdır. USB belleklere bağlantısı yapılabilen. Böylece herhangi bir veri transferi için kullanacağınız USB bellekler, kondom modunda koruma altına alınacaktır. Kondom ile USB bellek üzerinden gerçekleşecek transferlerde yalnızca elektrik ve okuma vazifesini yapan pinler açık olacaktır. USB bellek üzerine kayıt gerçekleştiren pin türleri de, kapalı olacaktır. Böylece belleğiniz virüs transferi ve kaydını yapamayacaktır.

2012102217134487872

Akıllı telefonların korunması içinde bu sistem harikalar sunuyor. Çünkü sadece şarj işlevi yapan ve okuma-yazma, veri transferi gibi işlemlere kapalı olacak USB kablolar imal edilecektir. BU da, akıllı telefonlar için daha güvenli bir şarj mekanı sağlayacaktır. İstediğiniz bilgisayar üzerine bu USB kablolarla bağlantı kurabilir ve akıllı telefonunuzu şarj edebilirisiniz. Maliyet olarak düşük bir orana denk gelmesi de, güvenlik açısından sistemi daha cazip hale getirmektedir.

Kısa bir zaman sonra çıkacağı duyurulan bu USB kablolar piyasada satışa sunulacak. Güvenlik açısından açıkları kapatacak bir özelliğe sahip olduğu için kullanılması halinde daha güvenli bir şarj sağlayabilirsiniz.