Veri Hırsızlığı Aracı Olan Redline Popülerliğini Koruyor

Redline

2023’te parola hırsızlığı saldırılarının hedef aldığı cihazların yarısından fazlasına (%55) Redline zararlı yazılımının bulaştığını tespit edildi.

Bilgi hırsızları, kurbanlarının cihazlarına sızarak oturum açma bilgileri ve parolalar gibi hassas kimlik bilgilerini yasadışı yollardan elde ediyor ve bu bilgileri daha sonra dark web üzerinden satarak kişisel ve kurumsal sistemler için önemli siber güvenlik tehditleri oluşturuyor.

Dark web’de serbestçe satılan veya dağıtılan günlük dosyalarından elde edilen bilgilere göre, Redline 2020’den 2023’e kadar bilgi hırsızlığı vakalarının %51’inde kullanıldı. Diğer önde gelen kötü amaçlı yazılım aileleri arasında Vidar (%17) ve Raccoon (yaklaşık %12) yer aldı.

2020 ile 2023 yılları arasında günlük dosyalarındaki meta veriler kullanılarak yaklaşık 100 farklı bilgi hırsızlığı türü tespit edildi.

Redline

Veri çalmaya dair kötü amaçlı yazılım geliştirmeye yönelik yeraltı pazarı genişlemesi, yeni nesil hırsızlık yazılımlarının artan popülaritesinden de anlaşılıyor. 2021 ve 2023 yılları arasında bu yeni hırsızların neden olduğu enfeksiyonların oranı %4’ten %28’e yükseldi. Özellikle 2023 yılında yeni “Lumma” hırsızı tek başına tüm enfeksiyonların %6’sından fazlasından sorumluydu.

Verileri çalmaya yönelik kötü amaçlı yazılımlara karşı korunmak için, bireylerin tüm cihazları için koruma sağlayacak kapsamlı bir güvenlik çözümü kullanmaları tavsiye ediliyor. Bu, Redline ve siber enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olacak ve enfeksiyon için ilk vektör olabilecek şüpheli siteler veya kimlik avı e-postaları gibi tehlikelere karşı kullanıcıları uyarmak oldukça önemli.

Şirketler, sızıntıları proaktif bir şekilde izleyerek ve kullanıcılardan internete sızan şifrelerini derhal değiştirmelerini isteyerek kullanıcılarının, çalışanlarının ve iş ortaklarının kendilerini bu gibi tehditlerden korumalarına yardımcı olabilirler.

Nothing Phone (2a) inceleme: Son dönemin en dikkat çekici telefonu elimizde!