Veri güvenliği şirketler için lüks değil

Veri güvenliği

Veri güvenliği , artık şirketler için sadece bir seçenek veya lüks değil, aynı zamanda iş sürekliliği ve itibar yönetimi açısından kritik hale geldi.

Dijitalleşmenin hız kazandığı son dönemde şirketlerin bilgi varlıklarını korumak için proaktif veri güvenliği kaçınılmaz hale geldi. Veri güvenliği, artık sadece bir seçenek veya lüks bir yatırım değil, iş sürekliliği, rekabet avantajı ve itibar yönetimi açısından kritik bir gereklilik oldu.

Veriyi riskten önce koruyor

 Proaktif veri güvenliğiyle kurumlar rekabette de iş sürekliliğiyle öne geçiyorlar. Proaktif güvenlik, bir şirketin potansiyel tehditlere karşı önceden önlemler almasını sağlıyor. Yani, sadece mevcut tehditlere karşı değil, aynı zamanda gelecekte ortaya çıkabilecek potansiyel risklere karşı da önlemler alınmasına imkan tanıyor.

Veri güvenliği

Veriler hangi önlemlerle korunmalı?

Veri güvenliğinde kimlik ve erişim yönetimi önemli bir bileşen olarak biliniyor. Bu hizmetle, kimlik doğrulama, yetkilendirme ve erişim kontrolü sağlanıyor.

Veri platformu hizmeti ise veri şifreleme, veri maskelenmesi, veri kaybı önleme, veri sızıntısı tespiti gibi çözümleri kapsıyor.

Veri güvenliği

Sosyal medya güvenliği başlığında da dijital medyadaki güvenlik riskleri, sahte hesaplar ve dolandırıcılık tespiti yapılıyor.

Güvenlik bilgi ve olay yönetimi (SIEM) başlığıysa işletmenin ağında gerçek zamanlı tehditleri izlemek ve yanıtlamak için kullanılıyor.

Ağ erişim kontrolü (NAC), işletmenin ağına bağlanan cihazların güvenliğini sağlıyor. Bu hizmetle, ağa bağlanan cihazların yetkilendirilmesi, uç nokta güvenliği ve ağa erişim politikaları güçlendiriliyor.

Godzilla ’nın destansı savaşı devam ediyor