VAR’sız TSL puan durumu!

var

#İŞBİRLİĞİ

Bu sene Türkiye Süper Ligi’nde kullanılmaya başlanan VAR sistemi pek çok şeyi değiştirdi. Peki bu sistem olmasaydı puan durumu nasıl olurdu? İşte VAR’sız TSL puan durumu.

Teknoloji günlük hayatımızdaki pek çok şeyi değiştirdi. Genel olarak baktığımızda, teknolojinin değiştirmediği bir sektör yok diyebiliriz. Bilgi ve internet çağında yaşadığımız şu zaman diliminde, teknolojinin nimetlerinden sonuna kadar yararlanmak pek de absürt bir durum değil.

Nitekim teknolojinin son olarak köklü bir değişikliğe neden olduğu sektör de futbol endüstrisi oldu.

Genel olarak futbol severler senelerdir hakem hatalarından yakınırlardı. Verilmeyen penaltılar, ofsayttan atılan goller ve daha niceleri. Fakat geçtiğimiz yıllarda bazı büyük turnuvalarda uygulanmaya başlayan VAR sistemi ile çok şey değişti.

Artık hakemler şüpheli pozisyonlarda VAR’a giderek daha doğru kararlar verebiliyorlar. Örneğin geçtiğimiz günlerde M.City ve Tottenham arasında oynanan Şampiyonlar Ligi maçının 90+4’üncü dakikasında City 1 gol kaydetti. Bu gol City’nin bir üst tura çıkmasını sağlıyordu. Son dakikada gelen bu gole Tottenham’ın karşılık vermesi mucize olurdu. Fakat hakem VAR’a gitti ve golü iptal etti. Daha 1 dakika öncesine kadar çılgınlar gibi sevinen City taraftarı bir anda ağlamaya başladı. İşte teknoloji futbolun kaderini de böyle etkiledi.

Peki bizim ligimizde durum ne? Malum bu sene sürprizlerle dolu bir yıl oluyor. Fenerbahçe lig tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçirirken, Başakşehir ise şampiyonluğa koşuyor.

Ligdeki bu ilginç tablonun VAR’la ne kadar alakası olduğu da büyük merak konusu. Eski hakemlerimizden birisi şimdiye kadar alınan VAR kararlarını safdışı bırakarak lig tablosunu tekrardan şekillendirmiş. Böylece ortaya VAR’sız TSL puan durumu çıkmış. Aslına bakılırsa VAR’sız TSL puan durumu, gerçektekinden çok da farklı değil.

Lakin zirve yarışını sürdüren takımlar arsındaki puan farkının VAR’sız TSL puan durumu tablosunda daha düşük olduğunu görüyoruz. İşte VAR olmadan TSL puan tablosu!

VAR’sız TSL puan durumu tablosu!

18) Akhisarspor
Puanı: 22
17) Erzurumspor
Puanı: 27
16) Göztepe
Puanı: 29

15) Fenerbahçe
Puanı: 33

14) Malatyaspor
Puanı: 34

Listenin devamı için sayfayı değiştiriniz.

varsız puan durumu