ULAŞIMDA İSTANBULKART MOBİL DÖNEMİ

istanbulkart

Uygulamanın 2021 yılında hayata geçmesiyle birlikte İstanbulkart Mobil 12 milyon kez indirildi. QR kod ile yapılan geçişlerin sayısı ise günde ortalama 500 bine ulaştı.

Ulaşım ve yaşam kartı olarak hizmet veren, günde yaklaşık 8 milyon kez kullanılan İstanbulkart, mobil uygulama dünyasına taşındı.

Böylece İstanbulkartMobil ile fiziksel kartın özelliklerini ve teknolojinin getirdiği avantajları dijitale taşıyan hizmetler kullanıcılara sunuldu.  İstanbul içi toplu ulaşım ödemeleri tüm indirim haklarını saklı kalarak QR kod ile ödenebiliyor bu da QR kod kullanımını artırdı.

Uygulamanın başladığı günden beri uygulama 12 milyon kez indirildi ve QR kod ile yapılan geçiş sayısı 120 milyonu aştı, bir günde QR kod ile yapılan geçiş sayısında 500 bine ulaşıldı.
istanbulkart

DİJİTAL DÖNÜŞÜM

BELBİM AŞ  ulaşım ödemelerini yüzde yüz dijitalleştirirken tüm geçiş cihazlarını QR kod ile ödeme yapılabilecek teknolojiye dönüştürdü.

Geçiş cihazlarının yenilenme sürecinde sürdürülebilirliği ve kamu kaynaklarını korumak adına sahip olunan atık cihazlardaki geri dönüştürülebilir materyalleri kullanılarak BELBİM AŞ bünyesinde Ar-Ge çalışması yapıldı ve böylece yüzde 81 oranında maliyet tasarrufu sağlandı.

Ayrıca, fiziksel ve dijital yükleme işlemlerini de dijitalleşerek nakit paraya ve fiziksel noktalara olan ihtiyacı ortadan kaldırdı.

Alışverişlerde de kullanılmaya başlamasıyla yükleme işlemlerinde de dijitalleşme süreci başladı. Yapılan yeniliklerle yükleme işlemleri için nakit para ya da fiziksel yükleme noktasına olan ihtiyaç ortadan kalktı.

Bugüne kadar  Mobil üzerinden 86.890.062 kez yükleme talimatı verildi. Abonman yüklemelerinin yüzde 72’si Mobil’den gerçekleştirilmeye başlandı. Dijital kanalların tüm yükleme kanalları içindeki payı yüzde 40’lara yaklaştı.

istanbulkart

YETERSİZ BAKİYE DEVRİNE SON

BELBİM AŞ olarak yetersiz bakiye devrine son vermek için Ar-Ge çalışmaları ile iki özellik hayata geçirdi. Hayata geçen özellikler ile  bakiyesi sınırsız bir döngüyle “Yeterli Bakiye” olarak kalıyor. “Yetersiz Bakiye Devrine Son!” diyerek İstanbulkart Mobil’e Otomatik Yükleme Talimatı ve Acil Limit özellikleri eklendi.

Mayıs ayından beri kullanıma açılan “Otomatik Yükleme Talimatı” sayesinde ister fiziksel ister dijital kart bakiyesi kullanıcının belirlediği alt limite düştüğünde yine kullanıcı tarafından belirlenen yükleme tutarı otomatik olarak İstanbulkart’a yükleniyor.

Yolcuların yetersiz bakiye sebebiyle ulaşımda aksama yaşamaması için hayata geçen diğer özellik “Acil Limit” ile yolculuk esnasında dijital İstanbulkart’ta yetersiz bakiye olması durumunda tek seferde 15 TL’ye kadar geçiş ücretinin eksik kalan kısmını tamamlayarak ulaşım rutininin devam etmesi sağlanıyor.

Dijital İstanbulkart’a para yüklendiğinde ise borç otomatik olarak faizsiz bir şekilde tahsis ediliyor. Hem “Otomatik Yükleme Talimatı” hem de “Acil Limit” uygulaması çok yakın tarihlerde hayata geçmesine rağmen şimdiden binlerce kullanıcıya kolaylık sağladı.

 PARA TRANSFERİ GELİYOR!

Mobil uygulama ulaşım ödemelerini dijitalleştirirken otomatik yükleme talimatı, acil limit, +Dijital Bakiye gibi özellikleri de ekleyerek fintek yolculuğunda emin adımlarla yürüyor.

İstanbulkart Mobil, ilerleyen günlerde İstanbulkartlar arası para transferi özelliğini de İstanbullulara sunacak.  Mobil’e eklenecek yenilik bununla sınırlı değil. İstanbulkart Mobil üzerinden 7/24 tüm bankalar ve ödeme kuruluşları arasında para transferi yapılabilecek.

Realme 11 Pro+ inceleme: Türkiye’de üretilen belki de en iddialı telefon!