Uçakta Cep Telefonu Yasağı Kalkmıyor

uçakta cep telefonu yasağı

Uçakta cep telefonu yasağı hiçbir zaman kaldırılmayabilir. Sebep ise düşündüğünüz gibi teknik değil daha çok insani.

ABD’de iletişim konusundaki kuralları belirleyen ve kontrol eden kurum olan FCC (Federal Communications Commission), 2013 yılında başlattığı ve uçakta cep telefonu yasağı durumunu kaldırmaya yönelik olan çalışmaya son verdiğini açıkladı.

Ancak bu çalışmaya son verilmesinin ardında teknik nedenler ve imkansızlıklar yatmıyor. FCC Başkanı Ajit Pai yaptığı açıklamada insanların uçuş sırasında sessiz ve huzurlu bir ortam aradıklarını ve bunu bozmaya niyetlerinin olmadığını belirtti. Pai, yasağın kaldırılmasına yönelik çalışmanın durdurulmasını 30.000 feet yükseklikte huzurlu olmak isteyenler için bir zafer olarak nitelendirdi.

Cep telefonlarının yasak olduğu ender yerlerden biri olan uçaklarda bu yasak şimdilik devam edecek gibi duruyor. ABD’nin bu yasağı kaldırmaya niyetinin olmaması muhtemelen dünyanın geri kalanında da aynı etkiyi yapacak.

Teknolojiye ve sürekli iletişime neredeyse bağımlı hale geldiğimiz bu dönemde uçakta cep telefonu kullanamamak bazıları için zor olsa da, toplu taşıma araçlarında yüksek sesle telefonla konuşanların verdiği rahatsızlık düşünüldüğünde FCC Başkanı Ajit Pai’ye hak vermemek de elde değil.

200 dolarlık ZTE Quartz duyuruldu!