Twitter kötü dilek yazmayı da yasaklıyor

twitter kötü dilek

Ergenler için panik zamanı çünkü artık sevmedikleri insanların sosyal medya hesaplarının altında, “çok çirkinsin, inşallah ölürsün,” benzeri dilekler yazmak da taciz kabul edilecek. Twitter ilk adımı Nisan’da atmıştı ancak şimdi kuralın yaygın kullanımına geçiliyor.

ABD Başkanı Trump’ın Covid-19 olduğunu açıklamasıyla başkana “ölmeni diliyorum,” benzeri cevaplar yazan demokratların sayısı hızla artık. Twitter kötü dilek yazarak cevap vermeyi taciz kabul edeceğini Nisan ayında açıklamıştı. Twitter şimdi konuyu daha net şekilde açıklayıp benzer davranışların hesap kapamayla sonuçlanacığını açıkladı.

Twitter kötü dilek ile tacize nihayet yasak koyuyor

Twitter’ın verdiği örnekler arasında şunlar yer alıyor: “Umarım kanser olursun ve ölürsün,” veya “bu şekilde konuşmaya devam edersen, vurulmayı hak ediyorsun.”

Twitter ölüm dilemenin dışında, bir kişinin veya grubun hastalanması, sakat kalması, işkence görmesi gibi dilekleri de yasakladı. Ayrıca vücut bütünlüğünün bozulması, tacize, tecavüze uğraması gibi dileklerin de bu kapsamda değerlendirileceğini açıkladı.

twitter kötü dilek

Bu yeni kuralla beraber, Türkiye’de de ergenler arasında çok sık görülen “çok çirkinsin inşallah ölürsün,” benzeri ifadeler, hesapların kapatılması için yeterli olacak. Twitter bu tür tweet’ler atan kullanıcıların tweet’lerini ilk aşamada yayından kaldıracak. Eğer kullanıcı benzer şekilde tweet’ler atmaya devam ederse hesabı kapatılacak.

Güney Kore 5G teknolojisinde zirvede

Peki sizce bu yasak gerçekten uygulanabilir mi yoksa sadece ABD Başkanı gibi göz önündeki ünlü isimlerin hesaplarına dair bir koruma mı olacak? Ayrıca, Twitter’ın yeni politikası Google ve Facebook tarafından da benimsenebilir mi? Bu sayede sosyal medya üzerindeki vandalizmi azaltmak mümkün olursa, sosyal medya çok daha sağlıklı bir mecraya dönüşebilir mi?