TURKOVAC olmak ister misiniz? Başvuru yapıldı!

Koronavirüs aşılarının yan etkisi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TURKOVAC aşısı için acil kullanım onayı başvurusunda bulunulduğunu duyurdu.

TURKOVAC olmak ister misiniz? Başvuru yapıldı! Koronavirüs pandemisi dur durak bilmeden devam ediyor. Salgın, başlangıcının üzerinden iki seneyi aşkın süre geçmiş olmasına rağmen hala kontrol altına alınabilmiş değil. Her ne kadar aşı çalışmaları olumlu sonuçlanmış olsa da tüm dünyada türeyen aşı karşıtları, salgının kontrol altına alınmasını engelliyor. Hali hazırda ülkemizde Biontech ve SINOVAC aşıları kullanılıyor.

YouTube, aşıyla ilgili yanlış bilgi içeren tüm içerikleri yasaklıyor

TURKOVAC olmak ister misiniz? Acil kullanım başvurusu yapıldı!

Şimdi bu aşılara bir yenisi daha eklenecek. Ülkemizde yapılan çalışmalar neticesinde ortaya çıkan TURKOVAC aşısı için acil kullanım onayı başvurusunda bulunuldu. Açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapıldı. Durumu resmi Twitter hesabından duyuran Koca, “Yerli COVID inaktif aşımız TURKOVAC, bugün itibarıyla acil kullanım onayına müracaat etmiştir. Yıl sonuna kadar yaygın kullanıma geçmeyi hedefliyoruz. Aziz milletimize hayırlı olsun.” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Fahrettin Koca SMA taramaları ilgili de bir müjde verdi. SMA taramalarında hedefin yüzde 90 olduğunu söyleyen Bakan, yıl başından itibaren taramaların başlayacağını açıkladı. Bildiğiniz gibi son dönemlerde SMA hastalığına yakalanan bebeklerin durumları gündem oluyor. Oldukça üzücü olan bu tarz vakaların önlenmesi adına sağlık taramalarının daha etkin biçimde gerçekleşmesi büyük önem arz ediyor. Dolayısıyla Sağlık Bakanlığı tarafından atılan bu adımın çok değerli olduğunu söylemek lazım.

Oppo Find X4 Pro teknik özellikleri belli oluyor!