Türkiye’de en çok bu telefonlar satıyor!

Türkiye’de en çok bu telefonlar satıyor

Yapılan bir araştırma son yıllarda Türkiye’de en çok tercih edilen akıllı telefonları da ortaya çıkardı. İşte konuya ilişkin tüm detaylar.

Türkiye’de en çok bu telefonlar satıyor! Özellikle 2016 sonrasında telefon fiyatlarında ani artışlar gerçekleşti. İşin kötü yanı ise bu artışın önüne geçilememesi. Çok değil yaklaşık olarak 5 yıl önce yeni çıkmış bir iPhone modelini 4000 TL civarına almamız mümkündü. Şimdi ise yeni çıkan iPhone 12 için 12 bin TL’ye yakın bir fiyat ödememiz gerekiyor. Üstelik seçtiğiniz versiyona göre ödemeniz gereken ücret 20 bin TL’ye kadar yükselebiliyor.

Hal böyle olunca Türkiye’de belli bir limitin üzerindeki telefonlara olan talep azaldı. Kısaca özetlememiz gerekirse üst segment cihaz kullananların sayısı hızla azaldı ve tükenme noktasına geldi.

 Türkiye’de en çok bu telefonlar satıyor

Şimdilik yeni trend ise orta segment cihazlar. Özellikle de 2000 TL ile 4000 TL aralığındaki telefonlara olan talebin hayli fazla olduğunu söyleyebiliriz.

Türkiye’de en çok bu telefonlar satıyor!

Yapılan bir araştırmaya göre ülkemizde en çok tercih edilen modeller orta segment cihazlar. Az önce de belirttiğimiz fiyat aralığında olduğu gibi 2000 TL ile 4000 TL aralığındaki cihazlara olan talep bir tık daha fazla.

Aslında bu durum bizi şaşırtmadı. Çünkü bir telefon için 10 bin TL ver üzeri paralar vermek ciddi anlamda absürt görünüyor. Elbette burada tercih yine de kullanıcıların.

Horizon Forbidden West Türkçe olarak gelecek