Turkcell T60 inceleme

T60 turkcell

#İŞBİRLİĞİ

8 çekirdekli işlemcisi ve 13 MP’lik kameraya sahip olan T60, sıcaklık, nem, basınç sensorları ve adım sayar özellikleri ile ilgi çekiyor. Birbirinden akıllı özellikleriyle fark yaratan T60 inceleme altında.

 

Turkcell, T serisi akıllı telefon ailesi ile müthiş bir başarı yakaladı. Şu ana kadar 2 milyonun üzerinde T serisi akıllı telefon satan Turkcell, bu ailenin yeni üyesi ile karşımızda.

Tasarım olarak iPhone’u andıran T60, 7,8 milimetrelik inceliği, 129 gr ağırlığı ve 5 inçlik IPS HD ekranı ile kendisini farklılaştırmak istiyor. Tasarım hatları oldukça başarılı , fakat burada kullanılan malzeme kalitesi çok daha iyi olabilirdi. Gümüş renkli kasa, her ne kadar metal gibi görünse de, yakından bakıldığında ucuz bir plastik telefona benziyor. Ele çok iyi oturan T60, sabit bir kasaya sahip. Bunun anlamı arka kapağının çıkmaması ve 2400 mAH’lik pilin değiştirilememesi.

T60_2

Bağlantılar çevreye yerleştirişmiş durumda. Üst kenarda kulaklık bağlantısı yer alıyor. 32 GByte destekli microSD ve microSIM kart slotları telefonun sol kenarında, sağ kenarsa ise ses ve güç düğmeleri bulunuyor. T60’ın üzerinde bulunan düğmeler oldukça sert. Benzer üreticiler kendi ürünlerinde yumuşak düğmeler tercih ediyorken, Turkcell bu özelliğe çok önem vermediği hemen belli oluyor.

T60’ın dikkat çeken yanı, Dolby Surround destekli hoparlörü. Yaptığımız testlerde bu hoparlörün performansının gayet iyi olduğunu söylemeliyiz.

Performansı

Turkcell T60, 5.0 inç boyutunda bir ekrana sahip. Bu ekran ne yazık fi Full HD çözünürlüğünü desteklemiyor. Bunun nedeni HD ekran koyarak pil kullanım süresini arttırmak olabilir. Zaten işlemciye bakıldığında durum daha iyi anlaşılıyor. Sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 615 işlemcisi 1.5 GHz hızında çalışıyor. 2 Gbyte bellek ve 16 GByte’lık kapasite ortalamanın üzerinde bir performans almak için yeterli. Yine de bu üründen çok yüksek bir performans beklemek yanlış olur.

Android 5.0.2 ile çalışan bu telefonun arabirimi, eski Turkcell modellerine kıyasla daha da geliştirilmiş ve performansa olumlu bir katkı sağlıyor. T60, kesinlikle kasılmayan ve takılmayan bir arabirim ile karşımızda.

T60’da beğendiğimiz bir özellik %40 daha hızlı şarj olabilmesi ve T-Sensör uygulaması üzerinden sıcaklığı, nemi ve basıncı, T-Fit uygulamasın üzerinden de atılan adımları ölçebilmesi.

T60_1

Kamera

Turkcell T60, 13 MP’lik otomatik odaklama özellikli gelişmiş bir kameraya sahip. Bu kamera kaliteli ve canlı görüntüler elde edebiliyor. Fakat loş ortamlarda ne yazık ki istenilen performansı veremiyor. Sesli komut veya el işaretleriyle çekim yapılabilmesi başarılı bir özellik. Geniş açılı ön kamera 5 MP’lik bir çözünürlük değeri sunuyor ve bir Selfie kamera için de ideal bir seçenek oluşturuyor.

Sonuç olarak uygun fiyatlı ve performanslı ürün arayan kullanıcılar T60 ile memnun kalacakları kesin. Yine de de şunu söylemekte fayda var. Piyasaya yeni giren ve Google ile anlaşan bir yerli telefon üreticisinin yeni ürünü, T60’ı çok zor durumda bırakacağını söyleyebiliriz.

 

Teknik Özellikler

İşlemci: Qualcomm 8939 1.5 GHz 8 Çekirdek
Hafıza: 16 GB
Ekran: 5” HD IPS (1280×720)
Kamera: 13 MP arka /5 MP ön
Boyutlar: 144.2 x 71.7 x 7.8mm
Ağırlık: 129 gram

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Facebook, Adobe Flash’tan vazgeçiyor!