Türk Telekom SEBA teknolojisinde bir ilk olmayı başardı: İşte merak edilen tüm detaylar

kişiye özel çalışma

Türk Telekom SEBA teknolojisinde beklenmeyen bir şekilde ilk olmayı başardı. Bugüne kadar hakkında pek konuşulmayan bu teknolojide Türkiye’den bir şirket öncü oldu.

Bugüne kadarki en önemli gelişmelerden bir tanesi de Türk Telekom SEBA teknolojisinde yaşandı. Argela ve Netsia ile bir süredir çalışmalar yürüten şirket sonunda başarı elde etmeye başladı. Muhtemelen birçok kişi SEBA sistemini ilk defa duyuyor. Öncelikle SEBA açılımı ile başlayalım.

Yazılım Tanımlı Fiber Genişbant Erişim Sistemi olarak da bilinen SEBA, uzun bir süredir hayata geçirilmeyi bekliyordu. Ancak hem teknik yetersizlikler hem de mobil firmaların böyle bir işe girişmek istememesi işleri geciktirdi. Şimdi ise Türk Telekom bu konuda önemli bir gelişmeye imza attı.

SEBA projesi telekom operatörlerine hız kazandıracak

Henüz yeni yeni uygulamaya geçirilen bu proje ile alakalı büyük bir gelişme ortaya çıktı. Türk Telekom, açık kaynak kodlu olan ve büyük bir hız kazandıran projeyi gerçek müşteriler ile paylaştı. Bu sayede uygulamada nasıl sonuçların ortaya çıktığı görülmüş oldu.

Türk Telekom SEBA teknolojisinde
Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç tarafından yapılan değerlendirmelere bakılırsa, bu yeni teknoloji hem küçük hem de büyük yatırımcıya destek sunacak. Kıraç, “Açık ve standart ara yüzlerden oluşan yazılım tabanlı erişim platformları sayesinde geleneksel üreticilerin yanında küçük ama inovatif üreticilerin de ekosisteme dahil olmasını sağlıyoruz. Bu tedarikçiler arasına yerli üreticilerin de girebilmesi ve hatta geliştirecekleri ürünleri yurt dışına ihraç edebilmesi için bu çalışmayı, çok önemli bir fırsat olarak görüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Buradan da anlaşılıyor ki küçük yatırımcı kısa bir süre içerisinde dışarıya açılabilecek. SEBA teknolojisinin açık kaynak kodlu olması bundaki en önemli etken. Türk Telekom kullanıcılarının en çok şikayet ettiği konu genellikle hız oluyordu. Bu yeni teknoloji ile birlikte hız problemlerinin de rafa kaldırılması bekleniyor. Peki siz daha hızlı mobil kullanım hakkında ne düşünüyorsunuz? Böyle bir sistemi kullanmak ister misiniz? Yorumlar bölümünden düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.