Turistik Uygulama Geliyor

Turizm

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Düzce Üniversitesi’ nin ortak hazırladığı proje ile ziyaretçilerin turistik alanlar, spor tesisleri, otel ve restoranları kolaylıkla bulabilmesi için akıllı telefonlara yüklenebilecek yazılımın yolu açıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Düzce Üniversitesi, ziyaretçilerin turistik alanlar, spor tesisleri, otel ve restoranları kolaylıkla bulabilmesi için akıllı telefonlara yüklenebilecek yazılım için proje hazırladı. Proje ile birlikte, turistik alanlar artık tur rehberleri olmadan da gezilebilecek.

Proje kapsamında akıllı telefonlara yada tabletlere yüklenen uygulama sayesinde, turistik alanlar tur rehberi olmadan da gezebilecek. Konuyla ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak yaptığı açıklamada, Düzce’ nin İstanbul ve Ankara arasında olması nedeniyle çok sayıda turist ağırladığını ve turistlerin uygun fiyata tatil yapabilmesi amacıyla çeşitli projeler hazırladıklarını belirtti. “Günümüzde internetin daha yaygın ve iletişimin güçlü olmasından ötürü biz de vatandaşları çekebilmek için Mobil Şehir Tur Rehberi’ni hizmete sunuyoruz. Vatandaşlar 3G ve 4G ile istediği hizmeti alabilecek. Düzce Valiliği ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü olarak gerek internet sitemizle gerekse DÜ ile yapacağımız işbirliğiyle hizmetimizi sunacağız” açıklamasını yaptı. Turizm

Düzce Üniversitesi’ nden teknik destek aldıklarını, Doğu Marmara Kalkınma Ajansından (MARKA) ise doğrudan faaliyet desteği alarak projenin kabul gördüğünü belirten Budak, “Kültür ve turizmde ön plana çıkan değerlerimiz ve işletmelerimiz mevcut. Bu yöresel etmenleri kayıt altına alacağız. Turistik ürünlerimizi ve branşlarımızın internet üzerinden duyurusunu yapacağız. Gelen turistlere ve misafirlere ne gibi hizmetler sunulacağı konusunda işletme sahiplerini bilinçlendireceğiz, eğitim vereceğiz. İnternet kullanan, akıllı telefon sahibi vatandaşlarımız, Mobil Şehir Tur Rehberi uygulaması sayesinde tur rehberi olmadan gezebilecek. Buraya dahil edeceğimiz işletmelerin altyapı eksikliği varsa öncelikle onu tamamlayacağız. DÜ ile yapacağımız çalışmalarla bunların hepsini kayıt altına alacağız.” dedi.

Bu projenin Düzce’ de hayata geçmesi ile başta İstanbul olmak üzere diğer turistik illerde de yaygınlaşması bekleniyor. Bu işten en büyük faydayı turistler görecekken, en çok sıkıntı yaşayacaklar ise turist rehberleri olacak gibi gözüküyor.