Tüm Tesla Marka Araçlar Kendini Sürebilecek!

tesla

Tesla, adını teknoloji harikası elektrikli motorlar ile tanıtmış ve daha sonra, tüm dünyada ciddi satış rakamlarına ulaşmıştı. Amerikalı otomobil üreticisinin yeni projesi, Ford ve Google’ı gölgede bırakacak türden.

Amerikalı otomotiv devi Tesla, kol yenindeki ası ortaya sürdü. Gelecekte üretilecek tüm Tesla modelleri, otonom mimari (kendi kendine hakimiyet sağlayabilen) ile zenginleştirilecek. Şirket, bunu otonom araç dünyasındaki rakipleri Google ve Ford’dan önce geliştirerek kayda değer bir başarıya imza atıyor.

tesla

Model S ve Model X modelleri, söz konusu donanımının hali hazırdaki sahipleri konumunda. Şirket, dün akşam yaptığı açıklamada şu ibareleri kullandı: “Araçlarımız ve onları oluşturan mimari, yüz binlerce kilometre test edildi. Artık, tüm modellerimiz geleceği ayaklarınıza getirecek. Bununla da yetinmeyeceğiz: Söz konusu servis sayesinde, trafik kazaları asgari seviyeye indirgenecek. Bizim için önemli olan insan hayatı ve onu korumaya niyetliyiz.”

Önceliğimiz Hayat Kurtarmak

Marka aslında söz konusu mimarinin yapılarını 2014 yılından beri atıyor. Araçlara, söz konusu yıldan itibaren radar benzeri yapılar ilave edilmeye başlandı. Sonraki aşama, birbirleri ile konuşup, aşırı hız gibi durumlarda karşı tarafı uyaran akıllı otomobiller olacak.

Şimdi de bahsi geçen teknolojileri inceleyelim: 360 derecelik açıda, 250 metre mesafeyi saptayabilen 8 adet kamera, 12 güncel ultra sonik sensör ve radar menzili ve derinliğini artıran aksesuarlar. Elbette bunların kalbindeki Intel ve ARM işlemci mimarisi…

Ford, söz konusu teknolojiye sahip modellerini 2021 yılında satışa sunacağını duyurmuş; Google ve ortakları ise herhangi bir açıklama da bulunmamıştı. Bu bağlamda, Tesla bir ilki gerçekleştirdi.

Beklenen Oldu: Samsung’un Başı Belada!