Tüm renkler tek kalemde: Scribble

scribble kalem

Tüm renkleri destekleyen, istediğin an istediğiniz renkte yazabileceğiniz bir kalem düşünün. Scribble kalem ön siparişte!

Son dönemlerde 3D yazıcı gibi çalışan kalemler popüler olmaya başlamışken Scribble klasik kalem konseptine bambaşka bir yaklaşık sunuyor. Kalem içerisindeki kartuşlar sayesinde tüm renkleri destekliyor.

Tüm renkler bir kalemde: Scribble

Teknoloji dünyasını yakından takip edenler için aslında Scribble kalem tanıdık gelecektir. Bir proje olarak Kickstarter’da 2014 yılında karşımıza çıkan ürün, hedeflediği bağış rakamının üç katını toplamayı başarmıştı. Ancak çalışan bir prototipin olmaması sebebiyle proje iptal edilmişti. Şimdi ise karşımızda ve ön sipariş sürecinde.

Ürünün görüntüsü kalın ve nispeten köşeli bir dolma kalem gibi. Ancak içerisinde dikkat çeken bir teknoloji bulunuyor. Tıpkı bir yazıcı gibi kalemin içerisinde farklı renklerde mürekkep kartuşları bulunuyor. Bu kartuşlar bittiği zaman yeniden doldurulabiliyor. Üreticinin iddiası her bir renk ile tam 50 KM uzunluğunda çizim yapılabiliyor.

7 saat pil ömrü sunan kalemde değiştirilebilir bir batarya bulunuyor. Bluetooth teknolojisi ile ürün iOS ve Android cihazlarla iletişim kurabiliyor. Ancak asıl detay kalemin arkasında gizli.

Kalemin arkasında bir sensör bulunuyor. Bu bölüm “RGB Sensor” olarak adlandırılıyor. İşlevi ise dikkat çekici. Yakınlaştırdığınız nesnenin rengini algılıyor ve kaleminiz bir anda o renkte yazabilir hale geliyor. Dolayısıyla tek bir kalemi binlerde farklı renkte kullanabiliyorsunuz.

Scribble kalemin sadece tablet bilgisayarlara özel versiyonu da bulunuyor. Ancak kalemin bu versiyonu RGB renk sensörü haricinde sıradan bir stylus kalem gibi çalışıyor. Tablet versiyonu 119 Dolardan, kartuşlu versiyonu ise 249 Dolardan ön siparişe sunulmuş durumda. İkisini birden almak isteyenler de düşünülmüş ve 300 Dolarlık özel bir fiyat sunuluyor.

Lenovo TAB3 10 Business ön inceleme