Google’dan İnanılmaz Hamle!

Googledan İnanılmaz Hamle

Bir arama motoru olarak hayatımıza giren Google, artık arama motorundan daha fazlasını vermeye başladı.

Teknoloji devi yeni hamlesi ile oldukça büyük ilgi görüyor. Giyilebilir teknoloji alanına Google Glass ile ilk adımını atan teknoloji devi, birçok insanın hayallerini süsleyen yeni ve bambaşka bir konuya el attı.

Google'dan İnanılmaz Hamle!

Özellikle İstanbul trafiğine maruz kalan herkes içinden mutlaka “Keşke şu trafikte uçarak eve gitmemiz mümkün olsaydı” demiştir. Ancak sonrasında “Nerede o günler!” diyerek trafik çilesini çekmeye devam ederiz. İşte teknoloji devi bu konuya da el atarak giyilebilir bir roket üretmek için çalışmalarına başladı.

Geçtiğimiz yıl içinde interneti tüm dünyaya götürmek için wi-fi balonları yapmaya kalkışan ve Project Loon isimli bu çalışmasını oldukça ileriye taşıyan teknoloji devi kısa bir süre önce de bir havacılık şirketini bünyesine katmıştı.

Bu satın alma işleminin ilk meyvesi olarak karşımıza çıkan giyilebilir jet motoru JetPack oldu. Ancak teknoloji devi JetPack‘in enerji verimliliği sorunu yüzünden şuan tek kullanımlık olacağının altını çizdi.

Yeni giyilebilir teknolojisinin tek kullanımlık olması sebebiyle eğlence ve askeri amaçlarla kullanılacağını ancak teknoloji devi projesini daha ileri götürebilirse, çalışmasını bireysel haline getirebilecek.

Bu haber ile teknoloji devinin yüzyılların hayalini gerçeğe dönüştüreceğini yaptığı hamleler ile tekrar ortaya koymayı başardı.

Sony’nin E3 Planları Sızdı!