Truth Social, Donald Trump’a Bir Günde 1 Milyar Dolar Kaybettirdi

Meta, Trump'ın Facebook ve Instagram hesaplarını geri yükledi

Donald Trump’ın Twitter’a alternatif olarak sunduğu sosyal medya uygulaması Truth Social, Trump’a bir günde 1 milyar dolar kaybettirdi.

Bugün ABD’nin açık ara en tartışmalı figürü olan Donald Trump, son dönemde ABD’deki iktidar sahipleri ile bir kavgaya tutuşmuş durumda. Trump’ın yeniden seçimlere girmesini engellemek için elinden geleni yapan bu iktidar, bu amaç doğrultusunda yargıyı devreye soktu ve Trump’ı bu şekilde cezalandırmaya çalıştı. Üst üste açılan davalar sonrasında Trump’a ciddi para cezaları kesildi. Hatta kendisinin iflas edebileceği konuşulmaya başlandı. Tam bu sırada Trump’ın yardımına, hissedarı olduğu Truth Social koştu.

Özellikle Trump destekçilerinin kullandığı Twitter alternatifi bir sosyal medya platformu olan Truth Social’a milyarlarca dolar değer biçilmesi, Trump’ın finansal sıkıntılarını epey rahatlattı. Ancak bu durum çok uzun sürmedi.

Donald Trump Truth Social

Trump’ın yüzde 57’sine sahip olduğu Truth Social’ın hisseleri bir günde yüzde 20 değer kaybetti. Bu da Donald Trump’ın servetinden bir günde 1 milyar dolar sildi. Yine de Trump’ın şirketteki hissesi hala 3.76 milyar dolar ediyor. Truth Social’ı ilk çıktığında kimsenin ciddiye bile almadığını söz önüne alırsak bu hiç de fena bir rakam değil. Elbette önümüzdeki günlerde Truth’a yönelik değerlendirmeler değiştikçe bu rakam daha da aşağı çekilebilir. Netice bugün Truth’u bu kadar değerli kılan tek şey, Trump yanlılarının bu hisseleri suni olarak şişiriyor olması. Yoksa şirketin kayda değer bir gelir ürettiği yok.

Xiaomi İkinci Elektrikli Otomobilini Bu Yıl Çıkaracak