Trump’ın gizemli kripto projesi MAGA’nın fiyatı arttı

Trump'ın gizemli kripto projesi MAGA'nın fiyatı arttı

Pek popüler olmayan kripto para birimlerinin değeri, Donald Trump’ın gizemli yeni bir kripto projesinin lansmanının üzerinden değer kazandı. İşte tüm detaylar.

Resmi olarak Cumhuriyetçi adayla veya onun kampanyasıyla bağlantılı olmayan MAGA tokeninin fiyatı, Bay Trump’ın Truth Social’da takipçilerine DeFiant Ones platformunu tanıtmasının ardından Çarşamba günü yaklaşık 2,65 dolardan Perşembe günü 4 doların üzerine çıktı. Fiyattaki ani artış, genel kripto pazarının aynı dönemde yüzde 1’den daha az artmasıyla daha geniş pazar eğilimlerini sekteye uğrattı. Eski ABD başkanı, Truth Social gönderisinde DeFiant Ones projesinin “büyük bankalar ve finans elitlerinin” hakimiyetine meydan okuyacağını yazdı ve şunu ekledi: “Birlikte tavır almamızın zamanı geldi.” Ayrıca, yeni platform hakkında daha fazla bilgi sunmamasına rağmen 40.000’den fazla takipçinin ilgisini çeken DeFiant Ones’ın resmi Telegram kanalının bağlantısını da paylaştı.

Trump'ın gizemli kripto projesi MAGA'nın fiyatı arttı

Oğlu Eric Trump, bu ayın başlarında neler sunabileceğine dair birkaç ayrıntı sunarak New York Post’a bunun finans sektörünü altüst edecek “dijital gayrimenkul” içerdiğini söyledi. “Adil bir hamle” dedi. “Bu, herkesin anında erişebileceği bir teminattır. İnsanlar bunun bankacılık ve finans dünyası için ne kadar büyük bir sarsıntı olduğunun farkında mı bilmiyorum. Umarım bunu değiştirmeye yardımcı olabiliriz.” Donald Trump, daha önce Bitcoin’i “dolandırıcılık” olarak nitelendirmesine rağmen son aylarda kripto endüstrisinden destek almaya da başladı.

Meta, Apple Vision Pro’nun Rakibi Olacak Gözlüğünü İptal Etti