TP-Link MiFi M7200 4.5G LTE inceleme

bağlantı1

#İŞBİRLİĞİ

Gittiğiniz her yere hızlı internetinizi de götürmek ister misiniz? Aslında bunu sormaya bile gerek yok. Gerek özel yaşantımız gerekse de iş yaşantımızda internetin oldukça büyük bir yeri var. Hal böyle olunca “hızlı bağlantı” unsuru da olmazsa olmazlarımız arasında yerini alıyor. Güncel akıllı telefonlar ile 4.5G teknolojisinden faydalanabiliyoruz. Ancak yüksek hızda internet, telefonumuzun pil ömrünü kısa sürede önemli ölçüde düşürebiliyor. İşte bu gibi durumları da göz önüne alarak TP-Link MiFi M7200’e merhaba diyebilirsiniz. M7200 ile 4.5G bağlantınızı saatlerce yanınızda taşıyabilir, aynı anda 10 cihazla paylaşabilir ve “Şarjım hemen biter mi” korkusunu geride bırakabilirsiniz.

TP-Link MiFi M7200 – Önce tasarım detayları

M7200, akıllı telefonunuzdan daha küçük, bir araba anahtarını andırır görünümde. Yanlardan kıvrımlı bir tasarımı var ve ön alt kısmında yalnızca güç tuşu yer alıyor. Üst tarafta da bağlantı sinyalini ve pil durumunu gösteren led logolar mevcut. Plastik malzemenin kullanıldığı ve arka kapağının açılabildiği ürünü cebinizde ya da çantanızda rahatlıkla taşıyabilirsiniz.

microUSB kablo ile şarj edilebilen üründe çıkarılabilir 2000mAh pil yer alıyor. Tp-Link, bir şarj adaptörü ile ürünü şarj etmenin daha iyi olacağını belirtiyor ama ne yazık ki kutudan adaptör çıkmıyor. Öte yandan, sim kart yuvası için herhangi bir dönüştürücü de mevcut değil. Bunlara da ayrıca para vermek zorunda kalabilirsiniz.

TP-Link MiFi M7200 – Kuruluma başlayalım

Cihazın arka kapağını açtıktan sonra sim kartınızı yerleştirin, pili takın. Bu esnada cihazın üstündeki default wi-fi şifresini de bir kenara not edin. Ardından güç tuşuna basarak kurulum için hazır hale gelin.

İsterseniz Android ya da iOS işletim sistemli akıllı telefonunuz için tpMiFi uygulamasını ücretsiz olarak indirebilir, isterseniz de tplinkmifi.com adresi üzerinden ayarlamalarınızı yapabilirsiniz. Default kullanıcı adı olarak da “admin” yazmalısınız. Ne yazık ki uygulamada Türkçe dil desteği mevcut değil.

TP-Link MiFi M7200 4.5G LTE inceleme

TP-Link MiFi M7200 – Şimdi de kullanmaya başlayalım

M7200, başta da belirttiğimiz gibi yüksek hızda bağlantınızı sürekli yanınızda taşımanıza imkan taşıyan minik ve kullanışlı bir ürün. Aynı anda 10 farklı cihaza bağlantı imkanı sunarak deyim yerindeyse mobil bir internet kafe oluşturabilir ve online mobil oyunları oynayabilirsiniz örneğin. Tabii burada yalnızca akıllı telefon ve tabletlerden söz etmiyoruz, isterseniz laptop’larınızı da bu ağa dahil edebilirsiniz.

4.5G’de 150Mbps indirme hızını sunan ürün, IEEE 802.11b/g/n kablosuz standardını da destekliyor. Böylece 300Mbps wireless bağlantı hızını görebilirsiniz. Tabii güvenlik tarafında da birçok çalışma var.

Tek şarj ile yaklaşık 8 saatlik bir bağlantı ömrü sunan M7200, kullanımda olmadığı 10 dakikalık süreçte otomatik olarak kapanıyor ve böylece güç tasarrufu yapıyor. Tabii güç tasarrufundan hangi cihazların bağlı olacağına, yasaklı cihazlardan mesaj alıp vermeye kadar pek çok işlemi tpMiFi uygulamasıyla gerçekleştirebiliyorsunuz.

TP-Link MiFi M7200 4.5G LTE inceleme

TP-Link MiFi M7200 – Son sözlere gelecek olursak…

Tp-Link MiFi M7200, gerek minimal yapısı, gerek kullanışlı uygulaması, gerekse de hızlı bağlantı sunarken bunu uzun bir pil ömrüyle desteklemesi sayesinde tercih edilebilir bir ürün olmuş. Eğer günün hemen her dakikasında internet sizin için çok önemliyse, M7200’e şans verebilirsiniz. Ürün, ülkemizde 460 TL’den başlayan fiyatlara satın alınabiliyor.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Samsung Galaxy A6+ kamera detayları incelemesi