Toyota Aracı 85$’lık Aletle Hackledi

toyota corolla

İnternet bağlantılı otomobil merakı günden güne artarken, bu tarz otomobillerin hayatımıza getirdiği güvenlik tehlikesi de had safhaya çıkıyor.

Akıllı telefon, akıllı saat derken artık arabalar da akıllanıyor. Kendisinden Wi-Fi internet bağlantısı bulunan, sesli komutla kapıları açılabilen ve hatta çalıştırılabilen akıllı arabaların bu özellikleri aynı zamanda kendi zaafını da yaratıyor. Akıllı araba sektörünün önce isimlerinden olan Toyota’nın 2013 yılında satışa sunduğu Toyoto Corolla modeli bir profesör tarafından hacklendi.

toyota-corolla

Hiroshima City Üniversitesi öğretim görevlisi Hiroyuki Inoue tarafından deney amacıyla üretilen ve 85$’a mal olan küçük bir cihazla, 2013 Model Toyota Corolla aracın kapıları açıldı, müzik sistemi çalıştırıldı ve birçok fonksiyonu kullanılabilir hale getirildi. Aynı zamanda aracın veritabanındaki bilgiler de yine profesör tarafından alındı. Bu gelişmeler üzerinde bir açıklama yapan Toyota yetkilileri, öğretim görevlisiyle bağlantıya geçildiği ve en kısa zamanda kendisinden konuyla alakalı geniş bir brifing alınacağı duyuruldu.

::Microsoft Band 2’nin Fiyatında İndirime Gidildi