Tesla, Autopilot Model S kazasıyla ilgili davayı kazandı

Tesla, işçi grevi yüzünden teslimatları engelleyen İsveç'e dava açtı

Tesla uzun süredir mücadele ettiği bir kaza ile ilgili nihayet kazanç elde etti. İşte tüm detaylar.

Tesla’nın Autopilot teknolojisi çoğu tartışmaya sebep olmuştu. Cuma günü, bir California eyalet mahkemesi jürisi, sürücü destek yazılımının, araç sürücüsünün çenesinin kırılmasına, eksik dişlere ve sinir hasarına neden olan bir Model S kazasından sorumlu olmadığına karar verdi. Justine Hsu, 2020’de EV’si Los Angeles şehir caddesinde Otopilot devredeyken orta refüje saptıktan sonra Tesla’ya dava açmıştı. Tesla’nın hava yastıklarının yazılımında ve tasarımında kusurlar olduğunu iddia ederek 3 milyon dolardan fazla tazminat talep etti.

Tesla yeni planlarını duyurdu

Şirket kaza için sorumluluğu reddetti. Hsu’nun, şirketin yazılımın kullanım kılavuzunda uyardığı bir detaya dikkat etmediğini. Davanın neticesinde Tesla suçlu bulunmadı ve kendini hakladı. Şirketin Autopilot özelliği hali hazırda bazı tartışmalara sebep olmuştu ancak tüm bunların neticesinde olaylar nereye varacak belirsizdi.

Davanın sonucunun, şirketin Otopilot ve “Tam Kendi Kendine Sürüş” yazılımı hakkındaki iddialarıyla ilgili olarak zaten karşı karşıya olduğu incelemelere etkisi ne olur belli değil. Otomobil üreticisi, yılın başında ABD Adalet Bakanlığı’nın bağlantılı belgeler talep ettiğini doğruladı. Şirket ayrıca ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi tarafından park halindeki acil durum araçlarının dahil olduğu Otopilot çarpışmaları nedeniyle soruşturma altında. Uzun süredir sıkıntıdan kurtulamayan şirket daha fazlasını sunacak mı belli değil, ancak sorunlar kısa sürede çözülecek gibi durmuyor.

Samsung Galaxy Watch 5 sonunda beklenen özelliğe kavuşuyor