Teknoloji çalışanları müslümanların fişlenmesine isyan etti

donald trump

ABD’de, Müslümanların tüm dijital hesaplarının kayıt edilmesi ve fişlenmesine dair planlar, teknoloji şirketlerindeki çalışanların isyan etmesine neden oldu.

Söz konusu plan aslında doğrudan müslümanları hedef almıyor, dijital dünyada tüm bireylerin din, dil, ırk, dahil oldukları ülke vatandaşlığı gibi bilgilerden oluşan bir veri tabanının oluşturulması planlanıyor. Trump’ın öne sürdüğü radikal göçmen yasaları gereği, vatandaşların ve göçmenlerin fişlenmesine varan kayıtların tutulması öngörülüyor.

Ancak, Google, IBM, Twitter, Mozilla ve NVIDIA çalışanları bu planlara karşı çıkıyor ve müslümanların fişlenmesine yönelik planları uygulamayacaklarını dile getiriyorlar.

Teknoloji şirketleri Trump’ın yeni göçmen yasası planları için büyük önem taşıyor. Bu şirketler ABD’de üretilen tüm verinin geçiş kapısı olarak görülüyor ve göçmenleri takip etmek için bu verilerin takip edilmesi düşünülüyor. NSA’nın Prism skandalına benzer bir toplu dinleme ve filtreleme operasyonu gerektirecek bu planlar, ABD’deki teknoloji şirketlerinde çalışanları şimdiden isyan ettirmişe benziyor. Trump başkanlık koltuğuna oturduğunda ve planladığı yasa resmen yürürlüğe girecek olursa, çok büyük tartışmaların yaşanması kaçınılmaz görünüyor.

iOS Android Geçişi Yapmak Artık Daha Kolay