TCL ekran gizliliği üzerine çalışıyor

TCL, yeni akıllı telefonlarını CES 2021'de duyurdu!

Ekranlarının meraklı gözlerin bakışlarına maruz kalmasından şikayetçi olan akıllı telefon kullanıcılarına, ünlü panel teknolojileri şirketi TCL’den güzel haberler var.

TCL ekran gizliliği üzerine çalışıyor. Son zamanlarda daha sık kullanıldığını gördüğümüz yeni nesil teknolojilerden biri de, belirli bir açıdan bakılmadığı müddetçe akıllı telefon ekranlarının görülmesini engelleyen ekran koruyucular oluyor. Özellikle toplu taşıma araçları ya da kafeler gibi insanların birbirlerine daha yakın oldukları alanlarda meraklı gözlerin kişisel mahremiyeti ihlal etmesinden şikayetçi olan akıllı telefon kullanıcılarının başvurduğu bu yöntem, her ne kadar belirli bir aşamaya kadar başarılı olsa da, herhangi bir seçenek içermemesi ve tek katmanlı bir koruma sağlaması açısından sınırlı bir performansa sahip.

TCL ekran gizliliği

Bununla birlikte, akıllı telefon kullanıcıları tarafından böyle bir talebin bulunduğunu gören ünlü teknoloji şirketi TCL, akıllı telefonlar için yepyeni bir ekran paneli geliştirdiğini duyurdu. Klasik ekran koruyucuların vadettiği korumadan kat ve kat fazlasını veren bu yeni teknoloji sayesinde artık tek tıkla meraklı gözlerin ekrandaki verileri görmesi engellenebilecek.

TCL ekran gizliliği

TCL ekran gizliliği üzerine çalışıyor

Öte yandan yapılabilecek ayarlamalar sayesinde, görüş açısının da belirli seviyeler şeklinde ayarlanabileceğini de hatırlatalım. Bu teknolojinin en güzel yanı ise hiç kuşkusuz istenildiği zaman açılıp kapatılabilecek olması. Bu sayede, klasik ekran koruyucuları gibi ya hep ya hiç anlayışı da terk edilmiş olunacak.

TCL ekran gizliliği

Gelişim sürecinin başarılı bir şekilde tamamlandığını açıklayan TCL yetkilileri, her ne kadar bu yeni ekranların yakın zamanda seri üretimine geçileceğini ifade etseler de şu an için kesin bir tarih vermekten kaçındılar.

YouTube Go uygulaması için beklenmedik karar