Sürücüsüz araçlar için ABD’den onay çıktı!

tesla otonom arac

Tam otonom yani herhangi bir insan tarafından sürülmeye ihtiyaç duyulmadan kendi kendine gidebilen araçların üretiminin önündeki en büyük engel kalktı.

Sürücüsüz araçlar için ABD’den onay çıktı! Bilindiği üzere özellikle Tesla’nın başını çektiği bir grup otomobil üreticisi, son yıllarda otonom araç üretimine öncelik vermek istemekte ancak Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yasal kısıtlamalar nedeniyle belli bir seviyenin ötesine geçmek mümkün olamamaktaydı. Bu mevzuat hükümlerine göre, Amerika Birleşik Devletleri’nde üretilecek otonom araçlarda, bir direksiyonun ve sürücü koltuğunun bulunması şarttı. Bu şartları sağlamayan araçlara ise üretim izni verilmemekteydi.

Bu kısıtlama ise aslında gerçek manada “Tam Otonom” otomobillerin üretilmesinin önündeki en büyük engel olarak görülüyordu. Çünkü tam otonom araçların mantığında, herhangi bir direksiyon veya sürücü gereci (koltuk, vitesi, topuz vb.) olmaksızın araçların tam otomatik olarak kendi kendilerine gidebilmeleri ve dışarıdan müdahale kabul etmemeleridir.

Tesla tam otonom sürüş

Sürücüsüz araçlar için ABD’den onay çıktı!

İşte dün Amerika Birleşik Devletleri senatosunda kabul edilen değişiklikle birlikte, artık yalnızca otomatik sürüş sistemi tarafından çalıştırılmak üzere tasarlanan otomobillerde, insan müdahalesiyle çalıştırılacak sürüş kontrol sistemlerinin bulunma zorunluluğu ortadan kaldırılmış oldu.

Bunun anlamı, artık tam otonom etiketiyle üretilen araçlarda, direksiyon simidinin ya da sürücü koltuğunun bulundurulması zorunluluğu ortadan kalkmış oldu. Bu duruma en çok sevinen şirketlerin başında ise, geçtiğimiz aylarda bu konuda pek çok defa dilekçe veren Amerikalı otomotiv devi General Motors olacak. Kısıtlamanın ortadan kalkmasıyla birlikte, bu şirketin hızlı bir şekilde tam otonom araç üretimine başlaması bekleniyor.

Bu hafta çok kazandıran kripto paralar bakın hangileri oldu (05 – 12 Mart)