Sudan ucuz Alcatel 1 satışa sunuluyor!

Alcatel 1

Alcatel’in Android Go platformu için geliştirdiği yeni akıllı telefon modeli Alcatel 1, Temmuz itibariyle satışa sunuluyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Bilindiği üzere Google, giriş seviyesindeki cihazlarda Android işletim sisteminin daha verimli şekilde çalışabilmesi adına, Android Go isimli bir platform kurmuştu. Sektördeki pek çok isim Android Go platformu için uygun fiyatlı modeller tasarlayacaklarını açıklamışlardı. Fakat görünen o ki bu konudaki en iddialı adım Alcatel’dan geldi. Alcatel, Android Go platformu için geliştirdiği Alcatel 1 modelini 89 dolardan satışa sunmaya hazırlanıyor.

89 dolara akıllı telefon! Alcatel 1!

Öncelikli olarak şunu kabul etmemiz gerekiyor. Akıllı telefon sektöründeki bazı üreticiler, fiyat konusunu fazlasıyla abartmış durumdalar. Keza artık orta segment cihazların fiyatları bile 400 – 500 dolar civarında dolaşıyor. Haliyle bu durum gelir seviyesi düşük olan kullanıcıları pek de hoşnut etmiyor.

Durumun farkında olan Google, uygun fiyatlı giriş segmentindeki modellerin popüler olmasını sağlayacak, Android Go platformunu tanıtmıştı. Nitekim bu platform meyvelerini vermeye başladı.

Alcatel, kısa süre önce tanıttığı yeni akıllı telefonu Alcatel 1’i Temmuz ayının başında 89 dolardan satışa sunmaya hazırlanıyor. ABD ve Avrupa pazarında da satışa sunulacak olan telefon, gücünü MT6739 yonga setinden alacak. Sistemini 1GB RAM ile destekleyecek olan telefonun dahili depolama alanı ise 8GB.

Alcatel 1

5MP’lin ana kameraya, 2MP’lik ön kameranın eşlik edeceği Alcatel 1, kutudan ilk çıktığında ise Android Go platformu için hazırlanan Andorid Oreo ile çalışacak.

Xiaomi Mi Max 3 fiyatı belli oldu