Sudan ucuz akıllı telefon; Vivo Y71

vivo

Geçtiğimiz yıl akıllı telefon üreticilerin tasarım anlayışını değiştirmeleri, fiyatlara da ister istemez olumsuz bir etki yapmıştı. Özellikle üst segment olarak nitelendirdiğimiz modellerin fiyatı hatırı sayılır seviyelerde artmıştı. Dolayısıyla böyle bir ortamda 150 euro’nun altında bir telefon bulmak hayli zor. Tabi ki eğer Çin’de yaşamıyorsanız. Keza Çin’in önce gelen akıllı telefon üreticilerinden Vivo, geçtiğimiz gün giriş segmentine hitap eden 135 euro’luk bir model duyurdu. İşte Vivo Y71 hakkındaki detaylar.

Vivo Y71 fiyatıyla cezbediyor

Global pazardan en çok telefon satan ilk 5 firmadan biri olan Vivo, genel itibari ile giriş ve orta segmentteki modelleri ile öne çıkan bir firma. Çinli üreticinin orta segmentteki bazı modeller global pazarda satışa çıksa bile giriş seviyesindeki ürünleri genel olarak bölgesel bazda satılıyor.

Muhtemelen Vivo Y71 de bu modellerden biri olacak. 135 euro’luk fiyatıyla dikkatleri üzerine çeken model gücünü Snapdragon 450 yonga setinden alıyor. Sistemini 3GB RAM ile destekleyen Y71’in dahili depolama alanı ise 16GB.

720 x 1440 piksel çözünürlüğünde 18:9 en boy oranına sahip 5.99 inçlik LCD ekranla gelen telefonun bataryası ise 3360 mAh. 13MP’lik ana kameraya 5MP’lik selfie kamerasının eşlik ettiği telefonda, parmak izi okuyucu sensörü yerine, yüz tanıma teknolojisi tercih edilmiş. Elbette bu teknolojinin yazılım bazlı olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Telefonun ilk etapta Hindistan’a özel olarak satışa sunulacağı belirtildi. Y71’in global pazara gelip gelmeyeceği ise henüz netlik kazanmış değil.

Almanlar Asya’da kazanıyor!

vivo y71