Steam, Linux’u Neredeyse Ele Geçirdi

Steam Linuxu Neredeyse Ele Geçirdi

Linux işletim sisteminin açık ara en çok tercih edilen oyun platformu olan Steam, yavaş yavaş kendi monopolünü kurmaya başlıyor.

Valve‘nin popüler oyun platformu Steam, kısa süre içerisinde Linux işletim sisteminin bir numaralı oyun servisi olmayı başardı. Platformun hızla kazandığı bu popülarite her ne kadar Linux için oldukça iyi bir haber olsa da, Steam‘in Linux işletim sisteminde neredeyse bir monopol haline gelmesi endişe yarattı.

Stea.m

Steam platformunun Linux işletim sistemi için uygun hale getirilmesinin üzerinden sadece 1 yıl geçmiş olmasına rağmen, birçok oyun üreticisi ve yayım firmaları bu platforma toplanmış durumda. Hatta birçok oyun üreticisinin oyunlarını Linux işletim sistemine taşımalarının başlıca sebebi Valve‘nin platformu. Oyun platformunun böylesi bir başarı yakalmasının en önemli sebebi ciddi bir rekabetle karşı karşıya olmaması. Şu anda Linux‘da benzer platform olarak yer alan Desura ciddi bir rakip olamıyor ve bu sonbahar aylarında Linux’a taşınacak olan GOG.com’un da ciddi bir rakip olabileceği düşünülmüyor.

Google 7 İnçlik 3D Tablet Üzerinde Çalışıyor