Steam 1.5 milyon yeni kullanıcıyı her ay bünyesine katıyor

steam market değeri e1502027245826

PC sektörünün en önemli oyuncularından biri olan Steam, her ay 1.5 milyon yeni kullanıcıya kapılarını açıyor.

Bilgisayar üzerinde çevrim içi oyunculuk konusunda en önde gelen hizmetlerden biri haline gelen Steam, gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Son gelen istatistiklere göre her ay 1.5 milyon yeni kullanıcı Steam ailesini tercih ediyor.

Seattle’da gerçekleşen Casual Connect konferansı dahilinde açıklamalarda bulunan Valve çalışanı Tom Giardino, Ocak 2016 tarihinden itibaren Steam içerisinde ilk defa alışveriş yapan kullanıcı sayısının 27 milyon artış gösterdiğini ve her gün yaklaşık olarak 14 milyon eş zamanlı olarak kullanıcıya hizmet ulaştırdıklarını ifade etti. Platform dahilinde eş zamanlı kullanıcı miktarı iki yıl önce 8.4 milyon olarak gözüküyordu. Bu sonuçlar ise başarı yolunda önemli adımlar atıldığının göstergesi haline geliyor.

Gün bazında ise 33 milyon aktif kullanıcıyı bünyesinde toplayan hizmet, aylık kullanıcı miktarını da yükseltmeyi sürdürüyor. Tom Giardino kullanıcı sayısının 67 milyona gibi oldukça yüksek bir rakama dayandığını ve 53 milyon kullanıcıya sahip olan Xbox Live karşısında önde olduklarını söylemeyi ihmal etmedi.

Bu tabloya bakıldığında, PC oyunculuğunun zayıfladığı söylense bile bu konuda sektöre en büyük olumlu katkının Steam tarafından verildiğini söylemek hiç yanıltıcı olmaz.

BMW 7 Serisi Alpina B7’nin 205 mph versiyonu Piyasanın En Hızlı Dört Kapılısı