Sony’den coronavirüs açıklaması!

Sony scaled

Coronavirüs pandemi tüm dünyada benzeri görülmemiş bir krize neden oluyor. Sony’de bu kriz nedeniyle karşılaştığı zorluklar için bir açıklama yaptı.

Coronavirüs pandemi sebebiyle tedarik zincirinde sorunlar yaşayan tek firma Sony değil. Apple’da bu sebepten dolayı Eylül ayında düzenleyeceği yeni iPhone modellerinin tanıtım organizasyonunu iptal etmeyi düşünüyor. Sony’de tedarik zincirinde ortaya çıkan aksaklıklar nedeniyle geçtiğimiz gün uzun bir açıklama yaptı.

Açıklamada “Sony olarak coronavirüs salgını (COVID-19) nedeniyle vefat edenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz ve enfekte olmuş herkese olumlu yaklaşıyoruz. Sony Group, virüsün daha da yayılmasını önlemenin yanı sıra öncelikle çalışanlarının ve ailelerinin, müşterilerinin ve diğer paydaşlarının güvenliğini sağlamaya odaklanmıştır. Aynı zamanda toplumun ve müşterilerinin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamaya ve virüsün iş üzerindeki etkisini en aza indirmeye çalışıyoruz. Aşağıda, COVID-19’un Sony Group üzerindeki yayılmasının mevcut etkisi ile ilgili bir açıklama yer almaktadır.

Sony coronavirüs

“Ulusal ve yerel yönetimlerin talimatlarına uygun olarak coronavirüs ile mücadele çerçevesinde Sony, ofislerinin bir kısmını (özellikle Avrupa ve ABD’de olanları) çalışanların şu anda evden çalışması sebebiyle kapattı. Buna ek olarak, Sony’nin Japonya ve diğer bölgelerdeki ofislerinde, az sayıda temel çalışan hariç, çalışanlar evden çalışmaktadır. Sony, Çin’de dört üretim tesisine (biri Şangay’da, biri Wuxi, Jiangsu’da ve biri Huizhou, Guangdong’da) sahip. Bu tesislerin tümü, devlet yetkileri uyarınca 24 Ocak 2020 bahar tatillerinin başlangıcından 9 Şubat’a kadar kapatıldı. 10 Şubat’tan itibaren dört tesisin tamamı kademeli olarak faaliyete geçti. Tedarik zinciri sorunları hala devam etmektedir, ancak operasyonlar yavaş yavaş virüsün yayılmasından önceki seviyesine dönüyor.

Google 1 Nisan şakası yapmayacak! Peki, neden?

Yerel yönetimin talimatlarına uygun olarak Sony, 18 Mart ile 14 Nisan tarihleri ​​arasında (planlanan) Malezya’daki her iki üretim tesisini de (Kuala Lumpur ve Penang) kapattı. Ayrıca yerel hükümetten gelen bir talimat doğrultusunda 26 Mart ve 20 Nisan (planlanan) tarihleri arasında İngiltere’deki (Galler) üretim tesisini de kapattı.”

İşte detaylı açıklama!

Bu açıklamaların dışında Sony’nin coronavirüs pandemine karşı nasıl bir yol izleyeceğine de yer verilmiş. Sony’nin coronavirüs pandeminden nasıl etkilendiğini, ne gibi önlemler aldığını ve gelecekte neler yapacağını şuradaki açıklamasından öğrenebilirsiniz.