Sony Xperia X Premium iddiaları gerçek değil!

sony xperia x premium

Sony Xperia X Premium iddiaları firma tarafından resmi olarak yalanlandı. İddialar şimdilik boşa çıkmış görünüyor.

Xperia Z ailesine son verilmesinin ardından tüm teknoloji dünyası Xperia Z6’yı beklerken Sony Xperia X’i duyurmuştu. Xperia X, X Performance ve XA olarak duyurulan telefonlara bir yenisinin ekleneceği konuşuluyordu.

Sony Xperia X Premium gelmeyecek!

Geçtiğimiz yıl 4K çözünürlüğe sahip Xperia Z5 Premium modelinden sonra teknoloji dünyası Sony tarafından Xperia X Premium modelini bekliyordu. Beklenen bu telefonla ilişkili çok sayıda iddia zaman zaman gündeme geliyordu.

Geçtiğimiz hafta 120Hz ve 1300 nit parlaklığında ekranla geleceği iddia edilen telefon, Sony Mobile Tayvan tarafından resmi olarak yalanlandı. Böyle bir telefonun Sony’nin planları dahilinde olmadığı açıklandı. Oysa yine ekran konusunda devrimsel özelliklere sahip bir telefon olarak satışa çıkması bekleniyordu.

Anlaşılan Sony, sadece Xperia Z ailesine değil aynı zamanda Premium serisini de sonlandırma kararı almış görünüyor. Firmanın gelecek planlarının şimdilik ne olduğu bilinmiyor. Öncelik Xperia X gibi duruyor.

Amiral gemisi sınıfındaki Xperia X modelleri henüz tüm dünya çapında satışa çıkmış değil. Bazı ülkelerde satışı başlamış olsa da henüz küresel anlamda pazarda önemli bir yere sahip değil. Cihazın Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi merakla bekleniyor. Daha üst seviye bir cihaz şimdilik Sony planlarında yok.

VAIO Phone Biz Satışa Sunuldu