Xperia Z5 Compact video inceleme

sony xperia z5 compact

Bir süredir çeşitli söylentilerle gündeme gelen Sony Xperia Z5 Compact modeli resmi olarak IFA 2015’te Sony tarafından duyuruldu.

Sony Xperia Z5 Compact modeli önceki Compact modellerine göre aynı tasarıma sahip Sony’nin Xperia tasarım geleneğini sürdürüyor. Model, daha büyük ekranlı versiyonuna göre çok büyük farklar içermiyor. En büyük fark ekran boyutu, RAM ve dahili bataraya tarafında.

Android 5.1 Lollipop ile kutusundan çıkacak olan Xperia Z5 Compact modelinde 4.6 inç büyüklüğünde 720 x 1280 (yani HD) çözünürlüğe sahip IPS ekran paneli (Xperia Z5 modelinde ekran büyüklüğü 5.2 inç ve çözünürlük ise Full HD) kullanılıyor. Ekranın altında ise 8 çekirdekli Snapdragon 810 kullanılıyor. Bu işlemciye Adreno 430 grafik işlem birimi ve 2 GB RAM eşlik ediyor. 32 GB depolama alanından memnun kalmayanlar için microSD kart slotu yer alıyor.

1/2.3” 23 MP Sony Exmor RS kamera dikkat çekiyor. Son bu kamerayı “en iyi akıllı telefon kamerası” olarak lanse etti. Telefonda Cat 6 4G LTE desteği bulunuypr. 2700 mAh pilden güç olan bu donanım ile Xperia Z5 Compact ve Xperia Z5 arasındaki en büyük farkın büyüklük olduğunu anlayabiliyoruz. Xperia Z5’te kullanılan parmak izi sensörü, bu modelde de yer alıyor.

Android için en yeni 5 ikon paketi!