Sony Xperia E5 video inceleme

Sony Xperia E5 3

#İŞBİRLİĞİ

Sony, uygun fiyata önem veren ve temel akıllı telefon fonksiyonlarına sahip olmak isteyen kişiler için Xperia E5’i tasarladı. Ergonomisi ve kamera performansı ile beğenimizi kazanan Xperia E5 inceleme altında.

Xperia E5, 5 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. 1280×720 yani 720p çözünürlüğüne ulaşan bu ekran Xperia E5 için yeterli. Teorik olarak 295 ppi piksel çözünürlüğü her ne kadar yetersiz görünse de, pratik kullanımda herhangi bir zayıflık göremezsiniz. Xperia E5, keskin ve parlak bir görüntü sunuyor. Fotoğraflar ve video seyrederken bu keskinliği kaybetmemesi önemli bir artı. Yine de kontrast değerinin daha iyi olmasını isterdik.

Xperia E5 dört çekirdekli  MediaTek MT6735 işlemcisine sahip. 1.3 GHz hızında çalışan bu işlemci, sistem performansını olumlu yönde etkiliyor. Yaptığımız denemelerde kameraya anında erişebildiğimizi gördük, menüler arasında hızlı geçebildik ve İnternet ortamında rahatlıkla gezebildik. Xperia E5, her ne kadar 1.5 GByte büyüklüğünde bir belleğe sahip olsa da, uygulamaları çalıştırmakta zorlanmadığını söylemeliyiz. Antutu Benchmark programında 32 200’lük bir değere ulaşan Xperia E5, giriş seviyesi bir ürün için fazlasıyla başarılı.

Xperia E5’in arka kamerası 13 MP ve ön kamerası 5 MP çözünürlüğünde fotoğraflar çekebiliyor.  Her iki kamera ışıklı ortamda başarılı bir performans sergiliyor. Çekilen fotoğraflar keskin, canlı ve net. Işığa karşı fotoğraf çektiğinizde Xperia E5’in bu alanda zayıf olduğu hemen belli oluyor. Benzer bir durum loş ortamlar için de geçerli. Bu durumlarda çektiğiniz fotoğraflarda pek bir kalite beklemeyin.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Nokia bu yılın sonunda Android ile geri geliyor!