Sony Xperia C3 Çin’de

gsmarena 001 21

Sony Xperia C3 Çin’de satışa sunuldu. 

Sony’nin Selfie telefonu olarak tanımladığı modeli Sony Xperia C3 Haziran ayı başlarında kendini göstermeye başlamıştı. Ağustos ayının başında ise ilk olarak Çin pazarında satışa sunuldu. Cihazın Çin’deki satış fiyatı ise 323 dolar olarak karşımıza çıkıyor.

 

gsmarena_001 (2)

 

Sony Xperia C3 Çin’in en büyük perakendecilerinden biri olan JD tarafından satışa sunuldu. Cihazın şuandaki satış fiyatı 1999 yen, 323 dolar veya 241 euro olarak belirlenmiş. Bu fiyatlara bakarak cihazın oldukça iyi bir fiyata sahip olduğunu söylemek mümkün. Bununla beraber Sony cihazı başka pazarlarda çok daha yükse fiyatlara satabilir. Sony’nin Xperia C3’ü bu kadar uygun bir fiyata satmasının nedeni ise Çin pazarının oldukça rekabetçi bir pazar olmasından kaynaklanıyor olabilir.

Xperia C3’ün 3 farklı renk seçeneği bulunuyor. Bunlar siyah, beyaz ve nane yeşili. Cihaz 5.5 inçlik  720 piksel çözünürlüklü ekranı, 8 megapiksel arka kamerası ve 5 megapiksel ön kamerası ile dikkat çekiyor. Cihazın arka kamerasının hemen altında ise bir LED flash bulunuyor. Aynı şekilde ön kameranın hemen yanında bir LED flaş bulunması ise akıllı telefonlarda pekte görmeye alışık olmadığımız bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

Son dönemde tüm dünyayı saran Selfie çılgınlığından yararlanmak ve Selfie’cilerin dikkatini çekmek için ortaya çıkarılmış cihazda rakiplerinin önüne 5 megapiksellik ön kamerasına bir de flaş ekleyerek geçmeyi amaçlıyor.

Xperia C3’ün diğer teknik özelliklerine baktığımızda ise karşımıza ilk olarak 1.2 Ghz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 400 işlemci çıkıyor. Buna ek olarak cihazda 1 GB RAM ve 8 GB dahili depolama alanı bulunuyor. Cihazın bataryası ise 2500 mAh. Sony Xperia C3 Android son sürümü olan Android 4.4 KitKat.ile geliyor.

Selfie Değil Usie!