Sony PS4 Pro oyun konsolu video inceleme

6 1

#İŞBİRLİĞİ

Sony, oyun tutkunlarını kesinlikle şaşırttı.  Esasında bu Sony tarihinde görülmemiş bir şey. Oyun konsolu tarihine baktığınızda, yeni bir oyun konsolu, piyasa bir doygunluğa uğradıktan sonra ortaya çıkardı. PS4 Pro da ise tam tersi bir durum oldu.  Tam piyasa PS4’e alışıyorken oyun tutkunları yeni bir oyun konsolu ile tanıştılar.

PS4 Pro donanımsal olarak 4K teknolojisini destekliyor. PS4 oyunları 1920×1080 çözünürlüğünde oynatırken, PS4 Pro oyunları 3840×2160 çözünürlüğünde oynatıyor. Bununla birlikte grafik performansı da önemli derecede artmış durumda. Oyunlar yüksek çözünürlükte saniyede 60 kare performansı ile oynatılması önemli bir artı. Bitmedi. PS4 Pro, 720p yerine  Full HD çözünürlüğünde Video Streaming yapabiliyor.  Ayrıca ekran görüntüsünü 4K çözünürlüğünde yakalayabiliyor.

PS4Pro, PS4 ve PS4 Slim’e yüzde yüz geriye dönük uyumlu. Farkı, daha hızlı bir bellek, daha yeni bir işlemci ve 4.2 Teraflops performansı ile iki kat daha güçlü bir grafik yongasına sahip olması. PS4 Pro’nun bu kadar güçlü olması zaten bekleniliyordu. Aksi takdirde oyunları 4K çözünürlüğünde televizyonlarda oynatamazdı. Kare başına 8 milyon pikseli, saniyede 30-60 kare olarak hesaplamak çok yüksek bir performans gerektiriyor. PS4, 2 milyon pikseli HD çözünürlüğünde hesaplıyor.

PS4 Pro, genel performans olarak çok güçlü. Peki kapasitede durum nedir? Sony, kapasite kısmında muhtemelen fiyatı düşünerek klasik bir sabit disk kullanıyor. 1 TByte  kapasiteli olan bu sabit disk, genel olarak yeterli kalıyor. Daha fazlasını isteyen kullanıcılar bu sabit diski bir SSD ile değiştirebilirler. Burada beğendiğimiz bir özellik, SSD montajının çok kolay ve sorunsuzca olması.

Teknik Özellikler

Kapasite: 1 TByte
Optik Sürücü: Blu-Ray
Bağlantı: LAN, WLAN, Bluetooth
Çözünürlük: 720p, 1080i, 1080p Full HD, 2160p Ultra HD
Boyut: 295 × 55 × 327 mm
Ağırlık: 3.3 kg

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Masaüstü Bilgisayar Satın Alma Rehberi