Sony Alpha 7S III : Üstün görüntü oluşturma performansı klasik S serisi ile birleşti

Alpha 7S III

Sony, büyük beğeni toplayan Alpha 7S full-frame aynasız fotoğraf makinesi serisinin uzun zamandır beklenen yeni üyesi Sony Alpha 7S III ’ü görücüye çıkardı.

Yeni Sony Alpha 7S III ’ün sistem mimarisi; olağanüstü video ve fotoğraf çekim performansı elde etmek üzere baştan sona yeniden tasarlandı.

Yeni 35mm full-frame 12.1 megapiksel (yaklaşık, efektif) arkadan aydınlatmalı Exmor R CMOS görüntü sensörü rolling shutter (yuvarlanan deklanşör) etkisini üç kata kadar azaltıyor ve düşük gürültü seviyesi ile yüksek hassasiyet elde etmek üzere bir dizi gelişmiş ışık toplama tekniğinden faydalanıyor; böylece kullanıcıların büyük ölçekli aydınlatma düzeneklerine ihtiyaç duymadan az ışıklı ortamlarda çekim yapabilmelerini sağlıyor.

Alpha 7S III

Geliştirilmiş görüntü kalitesine ek olarak bu yeni görüntü sensörü içerisinde; bir S-serisi fotoğraf makinesinde ilk kez; odak düzlemi aşama algılama AF sistemi yer alıyor.

Alpha 7S III içerisinde ayrıca, bu yeni sensörü tamamlamak üzere; sekiz kat daha fazla işleme gücü sağlayan; işleme gecikmesini en aza indiren ve bu fotoğraf makinesini diğerlerinden farklı kılan fotoğraf ve hareketli görüntü çekim özelliklerinin pek çoğunu mümkün kılan yeni bir BIONZ XR görüntü işleme motoru bulunuyor.

Yeni sistem içerisinde aynı zamanda dünyanın en parlak ve en büyük  9,44 milyon noktalı OLED göz seviyeli elektronik vizörü yer alıyor ve Alpha 7S III; kompakt boyutta yüksek hızlı veri transferine olanak sağlayan iki CFexpress Tip A kart yuvasına sahip dünyanın ilk fotoğraf makinesi.

Netflix Google Play’de yeni bir rekor kırdı