Sonic The Hedgehog Sinemaya Uyarlanıyor!

2 Sonic

Sega’nın Mario Kardeşler ile birlikte en popüler kahramanı Sonic The Hedgehog, sinema uyarlaması ile de ses getirmeye hazırlanıyor.

Sonic The Hedgehog, Sony Pictures’un kanatları altında, 2018 yılında gösterime girecek. Yapım özel efekt ve live action türünün bir melezi olacak. Özel efekt sahneleri, Sega’nın Marza Animation Planet takımı tarafından geliştirilecek. Neal Moritz’in yapımcılık koltuğuna oturduğu film,  Evan Susser ve Van Robichaux ikilisi tarafından kaleme alınacak. Filmin kötü adamı ise, beklenildiği gibi Doctor Ivo “Eggman” Robotnik olacak. Teknolojik cihazlarıyla sürekli baş ağrıtan karaktere, Sonic’in genetik ikizi Shadow da eşlik edebilir.

Sony Pictures, filmin yayın haklarını 2013’de satın almıştı. Sega/Sony ortaklığı, 2014’de düzenledikleri ortak basın toplantısı ile, projenin startının verildiğini duyurmuşlardı.

Sonic The Hedgehog

Sony, film için yaptığı hazırlıklarda “SonicTheHedgehog-Movie.com”, “SonicTheHedgehog-Movie.net” ve “SonicTheHedgehogMovie.net” isimli üç sitenin domain’ini satın almıştı.

Sony, dünyaca ünlü kirpiye ait tek film değil, en azından bir üçleme geliştirme niyetinde. Ancak pek çok kişinin kafasında sorular var. Ne de olsa, son zamanlarda, bir nebze Smurfs hariç CGI/Live Action melezi filmler kayda değer başarılar gösteremedi.

Bu sırada ilginç bir detayı daha paylaşalım: Sonic The Hedgehog, her yaştan çocuğun seyredebileceği bir yapım olmayacak. Film, PG-13 sınıflandırması ile 2018’de, sinema salonlarındaki yerini alacak. Umudumuz, 1993 yılında yaşanan Super Mario Bros. filmi hezimetinin, ultra hızlı, sempatik kirpimiz için tekrarlanmaması yönünde.