Snapdragon 8 Elite için geri sayım başladı

Snapdragon 8 Elite

Qualcomm, mobil cihazlar için yeni amiral gemisi Snapdragon 8 Elite yonga setini, 21-23 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek yıllık Snapdragon Zirvesi’nde tanıtılacağını resmi olarak duyurdu.

Qualcomm, Haziran 2024’te Windows dizüstü bilgisayarlar için özel olarak geliştirilmiş Snapdragon X Elite işlemcisini de tanıtmıştı. Bu işlemci, özellikle yapay zeka uygulamaları için büyük bir performans sıçraması sunuyor. Yonga üstü Sinir İşleme Birimi (NPU) sayesinde üretken yapay zeka Büyük Dil Modellerini (LLM) olağanüstü hızlarda çalıştırabiliyor.

Son raporlar, Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 4’ün adını, Windows işlemci serisi ile uyumlu olacak şekilde değiştirebileceğini öne sürüyor. Bu yeni ismin Snapdragon 8 Elite olabileceği, Xiaomi 15’in lansmanına ilişkin sızdırılan bir posterde de görülmüş durumda.

Snapdragon 8 Elite

Kasım ayı başlarında piyasaya sürülmesi beklenen Snapdragon 8 Elite yonga setine sahip cihazlar arasında Realme GT 7 Pro ve Redmi K80 Pro yer alıyor. Ayrıca, Çin’deki Bekarlar Günü (11 Kasım) alışveriş festivali öncesinde Snapdragon 8 Lite telefonların da piyasaya çıkması bekleniyor.

23 Ekim’de tanıtılması beklenen Xiaomi 15 ve Xiaomi 15 Pro, Snapdragon 8 Elite yongasına sahip dünyanın ilk akıllı telefonları olabilir. Aynı dönemde piyasaya sürülecek diğer önemli cihazlar arasında Honor Magic 7 serisi, OnePlus 13 ve iQOO 13 bulunuyor. Yıl sonuna kadar, Red Magic 10 serisi, Nubia Z70 Ultra ve OnePlus Ace 5 Pro gibi modeller de Snapdragon 8 Elite ile güçlendirilmiş olarak kullanıcılarla buluşacak.

2025’in ilk çeyreğinde ise bu çipin, Samsung Galaxy S25, Oppo Find X8 Ultra, Xiaomi 15 Ultra ve Vivo X200 Ultra gibi premium cihazlara güç vermesi planlanıyor.

iPhone 16 Serisi, Şarj Performansında Hayal Kırıklığı Yarattı